Dugogodišnja netrpeljivost dviju romskih porodica u Bijeljini: Ranije im ubio oca, a sada pucao na sina

Nebojša Tomašević
Dugogodišnja netrpeljivost dviju romskih porodica u Bijeljini: Ranije im ubio oca, a sada pucao na sina

Bijeljina - Elvir Salkić (43) iz Bijeljine uhapšen je i pritvoren zbog sumnje da je pokušao da ubije poznanika Damira Beganovića (32) i njegove prijatelje, na koje je ispalio 14 hitaca iz automatske puške, potvrđeno je “Glasu Srpske”.

Incident se desio 7. juna u večernjim časovima. Beganović je u vrijeme napada sjedio ispred svoje kuće sa nekoliko prijatelja. Na sreću, niko nije povrijeđen. Meci su na kući oštetili fasadu i stolariju.

Prema nezvaničnim informacijama, radi se o Romima, a motiv napada je dugogodišnji sukob i netrpeljivost između porodica Salkić i Beganović, koji traje 28 godina.

- Osumnjičeni Salkić je 1991. godine u Beogradu ubio Damirovog oca  i od tada traju sukobi između njihovih dviju porodica. Salkić  je kobne večeri 7. juna oko 22.30 časova “mercedesom” naišao pored  Damirove kuće u Romskom naselju u Bijeljini. Kada je vidio Damira kako sa društvom sjedi u dvorištu ispred kuće, on je izašao iz auta te iz automatske puške ispalio rafal prema njima i pobjegao. Hici su izrešetali kuću, ali, na sreću, nikog nisu pogodili. Na fasadi i stolariji su vidljive rupe od metaka - pojasnio je izvor blizak istrazi.

Dodao je da je Salkić uhapšen jutro nakon napada i da je tokom ispitivanja u policiji  priznao da je pucao, ali kod njega nije pronađeno oružje.

- Kada su ga pitali gdje je puška iz koje je pucao, on je rekao da ju je dao poznanici Aliji B. (24) da je sakrije. Policija je odmah otišla do nje i privela je, a ona im je priznala da je pušku  sakrila u gomilu sekundarnih sirovina i otpad koji se nalazi ispred njene kuće. Nakon raskopavanja otpada oružje je nađeno. Alija B. je puštena nakon ispitivanja, a u daljem procesu će se utvrđivati njena odgovornost - rekao je izvor blizak istrazi.

Policijska uprava Bijeljina, navodeći inicijale, potvrdila je da su uhapsili Elvira Salkića i da je on nakon ispitivanja predat Okružnom tužilaštvu u Bijeljini.

- Dežurni tužilac je slučaj okarakterisao kao pokušaj teškog ubistva, a nakon ispitivanja osumnjičenog E. S. u tužilaštvu njemu je na njihov prijedlog Okružni sud u Bijeljini odredio pritvor. Policija je ispitala A. B. iz Bijeljine, kojoj je osumnjičeni predao pušku da je sakrije - rekli su u policiji.

Dodali su da je tokom uviđaja na licu mjesta u blizini kuće napadnutog policija pronašla 14 čaura.

Pritvor

Iz Okružnog suda u Bijeljini, navodeći inicijale, saopšteno je da je Elviru Salkiću (43) iz Bijeljine određen jednomjesečni pritvor zbog bojazni od bjekstva, ponavljanja krivičnog djela i remećenja reda i mira.

- Prema rješenju, pritvor osumnjičenom E. S. može trajati do 8. jula. Njemu se stavlja na teret pokušaj teškog ubistva i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija - saopšteno je iz suda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana