Држављанин БиХ осуђен у Словенији

С. А.
Држављанин БиХ осуђен у Словенији

Кршко - Држављанин БиХ Сенад Рашидовић осуђен је на двије године и четири мјесеца затвора у Окружном суду у словеначком граду Кршком јер је лани у његовом возилу на граничном прелазу Обрежје у тој земљи полиција пронашла "зољу" и два килограма индустријског експлозива.

Полиција је оружје и експлозив пронашла у новембру прошле године током контроле комбија, француских регистарских ознака, у којем је осуђени, који је иначе превозник, возио више путника и пртљаг у државе ЕУ.

Он је током истраге и суђења тврдио да не зна ко је власник спорне торбе и да му је приликом поласка на пут предала њему непозната особа. Торбу је, како је навео, требало да преда лицу које би позвао на мобилни телефон чији је број био налијепљен на торби.

Према његовим ријечима то је све била намјештаљка човјека који жели да му се освети. Суд није повјеровао у његове ријечи због чега га је осудио на 28 мјесеци затвора.

Осуђени има право жалбе на ову пресуду јер она није правоснажна.

Полиција је током истраге претресла кућу и помоћне објекте Рашидовића на подручју Тузле. Није познато да ли је током претреса нешто пронађено. Рашидовић је наводно праћен неко вријеме и ухапшен је у сарадњи полиције ФБиХ, Словеније и Француске. Он је посљедњих година живио и радио у Француској.

Овај случај изазвао је велику пажњу јавности у БиХ о чему су извјештавали бројни медији. Поједини медији превозника су  повезивали са вехабијама у БиХ, међутим ова сумња није се показала као тачна.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана