Долијала четири разбојника која су харала Бањалуком

Срна
Долијала четири разбојника која су харала Бањалуком

Бањалука - Четири разбојника, међу којима и малољетник, која су током децембра харала Бањалуком, Полицијска управа из овог града сумњичи за 11 кривичних дјела, од којих је малољетник починио осам.

До децембра, када је извршио посљедње разбојништво, седамнаестогодишњи Бањалучанин Ф.Ж. осумњичен је да је пријетећи ножем опљачкао пет спортских кладионица, маркет "Ас", пошту и продавницу те отео плијен тежак 23.500 КМ.

Највише новца украо је из маркета "Ас" у насељу Старчевица, када је пришао с леђа радници и под врат јој ставио нож, те из "Аса" однио 8.400 КМ.  Долијао је када је кренуо да бјежи и на излазу се сударио с полицајцем, који није био на дужности, али га је савладао до доласка патроле. Једну радницу кладионице натјерао је чак и да се скине да би је дирао, а међу његовим жртвама разбојништава била је чак и трудница.

Малољетник је признао да је починио кривична дјела и против њега ће се водити поступак према Закону о малољетницима, а  засад ће се бранити са слободе.

Утврђено је да је 12. јанаура опљачкао пошту у Врбањи,  из које је отео око 5.000 КМ, а терете га и за пљачке кладионица "Бет ливе" и  "Њњин" као и за три пљачке кладионице "Вилијамс", из којих је укупно отео око 6.100 КМ. Осим њега, ухапшени су Радомир Томић, Богдан Вајукић и Радојица М. Томића терете да је 11. децембра напао свог станодавца П.С. (81), којег је претукао, отео му 100 КМ и украо аутомобил КИА. Вајукића терете да је у сриједу на локалном путу у селу Милошевци својим голфом пресрео С.Ћ.  са мерцедесом,  те га брутално претукао и отео му  500 КМ.  Радојицу М. повезује са пљачком аустријског пензионера Остоје Милаковића (80) у његовој кући у селу Кмећани, код Бањалуке, којем су пљачкаши чак поломили и вилицу,  а разбојници су укупно причинили штету од око 24.100 КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана