Док је био на дужности мигранти му провалили у кућу

avaz.ba
Док је био на дужности мигранти му провалили у кућу

Бихаћ - Док је чувао зграду Владе Унско-санског кантона, у кућу полицајца Елвира Пиралића из Бихаћа провалило је неколико миграната, и то док су му на спрату били супруга с дјецом, као и његова мајка, сазнаје “Дневни аваз”.

Ову информацију потврдио је Елвир Пиралић, који је описао драму у својој кући.

Он каже да ништа није хтио пријављивати полицији, јер је починиоцима тешко ући у траг. Сложио се с констатацијом да волонтери Црвеног крста на списковима за дневне оброке имају стотину Мухамеда и стотину Алија, јер се сваки други мигрант пријављује под тим именима, те да је то један од разлога зашто није пријављивао пљачку, пише Аваз.ба.

– Супруга, дјеца и мајка били су на другом спрату куће. Чули су буку, али из страха нису смјели одмах реаговати – каже Пиралић.

Читава мигрантска криза пала је на леђа Унско-санског кантона, а првенствено мислим на Бихаћ. Ово што се мени и мојој породици догодило, није једини случај, каже он.

– Међу мигрантима има свега. Дан прије, супруга је однијела одјећу и храну у прихватни центар за мигранте, гдје су смјештене најрањивије категорије, дјеца и жене. И онда ме дочека хаос у кући – говори Пиралић.

Објаснио је и колико је трајала агонија коју је доживјела његова породица.

– Супруга је на крају загаламила само да би им дала до знања да кућа није празна, а они су након тога отишли – каже Пиралић.

Додаје да су грађани препуштени сами себи те да су он и његове колеге, полицајци, изложени директном удару миграната.

– Нападају, псују, пљују полицајце. Велики је број инцидената између миграната и полиције. Људи углавном ћуте, јер нам је то постала свакодневица. Ситуација измиче контроли, само се надам да неће ескалирати – додао је Пиралић.

Више миграната који су се кретали у групи, провалили су у породичну кућу у центру Чапљине. Мигранти су у четвртак у вечерњим сатима провалили у породичну кућу у Виноградској улици. Комшије су алармирале полицију, која је интервенирала на мјесту догађаја и обавила увиђај.

Да су мигранти спремни на све како би се домогли земаља Западне Европе, показује и случај с границе Србије. Возач хладњаче турских регистарских ознака, не знајући, превозио је и петорицу Авганистанаца у товару текстила намијењеном за белгијско тржиште, а мало је познато да се ова роба транспортира у фургон камионима или хладњачама како би се заштитила од влаге.

Срећа по илегалце била је да је снимак са скенера јасно показао људске силуете. У супротном, до Белгије у таквим условима, живот би им био угрожен.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана