Ђујићу пет година затвора због убиства сина

Н. Т.
Ђујићу пет година затвора због убиства сина

Бањалука - Радован Ђујић (73) из Брезичана код Приједора правоснажно је осуђен у Врховном суду Републике Српске на пет година затвора због убиства сина Душка (44).

Према пресуди он је злочин починио у стању смањене урачуњивости и прекорачењу нужне одбране. Пресуда му је изречена након што је вијеће Врховног суда одбило као неосноване жалбе тужилаштва и одбране.

Овом одлуком потврђена му је раније изречена првостепена пресуда Окружног суда у Приједора. Овај стравични злочин откривен је почетком децембра прошле године, након што је полиција на спрату породичне куће у Брезичанима открила Душков леш, који је његов отац скривао готово два мјесеца.

Према причама мјештана, Радован и Душко и раније су се често сукобљавали, а убиство се највероватније десило у октобру прошле године, када је Радован сина, који га је напао, прво ударио дрвеном столицом, а потом и сјекиром по глави. Након тога је отишао да спава, а у Брезичанима се пред мјештанима, све до доласка полиције, понашао као да се ништа није догодило.

Комшије су причале чак и да је пекао ракију пред кућом, а када су га питали гдје му је син, он је одговарао да не зна или да је отишао да ради у Загреб. Овај случај полиција је открила сасвим случајно, јер им је пријављено да Душка нико данима не виђа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана