Дјевојчице отишле у шетњу па залутале?

Невена Бунић
Дјевојчице отишле у шетњу па залутале?

Добој - Ивана Спасојевић (13) и Михаела Николић (13) из Добоја пронађене су јуче живе и здраве на локаланом путу у селу Стријежевица код Добоја, након што су на ноге дигле више десетина полицајаца који су трагали за њима.

Дјевојчицама, које заједно похађају добојску Основну школу “Свети Сава” изгубио се сваки траг у суботу послијеподне, а родитељи су алармирали полицију три часа након нестанка. У потрагу се укључило више полицајаца који су “чешљали” Добој по киши и невремену. Иако су их родитељи, полиција и пријатељи константно звали, малољетнице се нису јављале на телефоне који су се повремено искључивали, и због тога је лоцирање преко ГПС-а било отежано.

Срећом, трагачи су их пронашли скоро три часа послије поноћи на макадамском путу, покрај шуме у забаченом дијелу Стријежевице.

- Дјевојчице су се обрадовале када су видјеле полицајце. Биле су промрзле, укочене и мокре, а нису имале никакве повреде нити им је одјећа била подерана. Убрзо су превезене у добојски Дом здравља гдје су прегледане, а родитељи су дошли по њих  - испричао је извор “Гласа Српске”.

Иванин отац, Саша Спасојевић испричао је да су његова кћерка и њена другарица Михаела у суботу без одобрења родитеља отишле у шетњу и да су залутале.

- Њиховом нестанку није претходила никаква свађа нити несугласице. Оне су се након шетње намјеравале вратити кући, али нису успјеле да изађу на главни пут и изгубиле су се. Сви смо били веома забринути и одахнули смо када нас је полиција позвала - рекао је Спасојевић.

Додао да се нису јављале на телефоне јер су били у квару због кише и влаге која се увукла у уређаје.

- Срећом све се добро завршило. Оне су сада добро, једино што су мало озебле - казао је Спасојевић.

У Полицијској управи Добој рекли су да су малољетнице пронађене након девет часова потраге и да ће разлог њиховог нестанка бити накнадно утврђен.

- У потрази били су укључени припадници Полицијске станице Добој 1, Добој 2, БС Добој, Петрово, Сектор криминалистичке полиције ПУ Добој, Јединица за оперативну технику МУП-а РС и Јединица за подршку ПУ Добој, која је у потрагу била укључена са псом трагачем. Након пријаве о нестанку о свему су биле обавијештене и све сусједне полицијске станице - саопштили су у полицији.

Центар за социјални рад

У Полицијској управи Добој рекли су да је о свему обавијештен и Центар за социјални рад у Добоју.

- Радници Центра разговараће са дјевојчицама и родитељима како би се увјерили да је све у реду у њиховим породичним односима - рекли су у полицији

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана