Дјечака убила струја пред очима другара

Небојша Томашевић
Дјечака убила струја пред очима другара

Кнежево - Дамјан Дукић (14) из Кнежева погинуо је од струјног удара након што се попео на метални стуб високонапонске електромреже и дотакао жицу, а ову трагедију су беспомоћно посматрали његови другари, сазнаје “Глас Српске”.

Трагедија се десила у недјељу поподне на излетишту Пауновац, а са страдалим дјечаком била су још два другара и другарица. Они су се цијели дан дружили на излетишту, а Дамјан је дошао скутером, на којем су се неко вријеме сви возили. Према ријечима извора блиског истрази, дјечак се у једном моменту одвојио од њих и попео на метални стуб, те вјероватно нехотице додирнуо жицу под напоном.

- Пењући се говорио је да жели на врх. Другари су га плачући молили да сиђе, али није их слушао. Док је био горе, дотакао је жицу лијевом руком и одмах су избиле варнице. Удар струје га је одбацио и пао је на земљу. Другови су му притрчали, али ништа нису могли да ураде. Звали су помоћ и када су дошли љекари дјечак је већ био мртав - рекао је овај извор.

Према његовим ријечима, метални стубови на које се дјечак пењао су високи и до 30 метара.

- Шта је дјечака натјерало да се пење, нико неће знати. Вјероватно је у питању дјечја знатижеља - казао је извор.

Дамјан је похађао девети разред Основне школе “Доситеј Обрадовић”, а у посљедње вријеме углавном је боравио са мајком у Кнежеву.

- Отац му ради у иностранству, гдје је био у моментима ове трагедије. Мајка држи бутик у граду, гдје и ради. Дамјан има и сестру која живи у Њемачкој - рекао је један познаник дјечакове породице, не желећи да му помињемо име.

Додао је да је трагедија шокирала Кнежево, а у школи коју је дјечак похађао владају мук и невјерица. Директор ОШ “Доситеј Обрадовић” Горан Алексић казао је да је Дамјан био примјеран и добар ђак.

- Све нас је ово погодило, а његови другари који су јуче дошли на наставу су сви плакали. Велика је трагедија, не знам шта да кажем. Дјечак је био увијек насмијан - казао је Алексић.

Из бањалучког Окружног тужилаштва, наводећи иницијале, потврдили су да је Дамјан страдао од струјног удара када се попео на стуб високонапонске електромреже. Истакли су да је дежурни тужилац наложила истрагу у циљу утврђивања околности ове несреће. Дјечак ће бити сахрањен данас на локалном гробљу у Кнежеву.

Посјета

Горан Алексић и други представници школе јуче су посјетили породицу страдалог дјечака.

- Породица је у шоку и тешко је било шта рећи у оваквој ситуацији. Школа ће организовати одлазак ђака на сахрану страдалом дјечаку. Ићи ће цијели његов разред, као и наставници - рекао је Алексић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана