Дјечак из Брчког украо новац намијењен дјеци Космета

Невена Бунић
Дјечак из Брчког украо новац намијењен дјеци Космета

Брчко - Десетогодишњи дјечак из Брчко дистрикта осумњичен је да је провалио у цркву Сабора српских светитеља и мученика у насељу Поточари у том граду, одакле је украо новац.

Полиција је у уторак добила пријаву да је украден новац из картонске кутије за прикупљање новчаних прилога за социјално угрожену дјецу са Косова и Метохије.

Према ријечима старјешине храма, проте Александра Михајловића, крадљивац је развалио хуманитарну кутију и покупио прилоге. Недуго након пријаве, полиција је идентификовала осумњиченог за крађу. О свему је упознат дежурни тужилац Тужилаштва Брчко дистрикта БиХ, а у Полицији Брчко дистрикта рекли су да утврђују околности крађе.

- Након комплетирања предмета, поднијећемо извјештај надлежном тужилаштву. О свему су обавијештени и Центар за социјални рад, родитељи дјетета и школа коју похађа - рекли су у Полицији Брчко дистрикта, не наводећи количину украденог новца.

И православна црква Свете великомученице Недеље у Мерајама код Брчког била је на мети лопова. У овај вјерски објекат проваљено је у ноћи са недјеље на понедјељак, а лопов је такође украо новац из картонске кутије за прикупљање новчаних прилога за дјецу у тешком социјалном стању на Косову и Метохији.

Провалу је први уочио прота Жељко Ђурица када је кренуо са вјерницима на јутарње богослужење. Лопови су обили олтарска врата и касу у црквеној продавници, а потом уништили и хуманитарну кутију у коју је СПКД “Просвјета” сакупљало прилоге. У Полицији Брчко дистрикта су рекли да трагају за лоповом и да још не знају да ли су ова два случаја повезана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана