Директору Дома здравља робија због 856 марака

nezavisne.com
Директору Дома здравља робија због 856 марака

Широки Бријег - Мирко Кордић (39), директор Дома здравља Широки Бријег, осуђен је неправоснажно на 10 мјесеци робије по оптужбама да је од 22. септембра 2014. до 12. децембра те године, док је био на стручном усавршавању у Београду, примао накнаде за дежурства.

Из Тужилаштва кажу да су дежурства обављали љекари ДЗ Широки Бријег те љекар СКБ Мостар, којег је оптужени лично ангажовао, иако тај доктор није имао регулисан радно-правни статус са ДЗ Широки Бријег.

"Мирко Кордић је као директор Дома здравља Широки Бријег искористио свој службени положај и себи прибавио противправну имовинску корист у износу од 856 КМ", саопштено је из Кантоналног тужилаштва у Широком Бријегу.

Кордића је кривим прогласио Кантонални суд у Широком Бријегу, који му је забранио и да обавља посао директора три године од правоснажности пресуде.

Истом пресудом оптужени је ослобођен по двије тачке оптужнице. Односи се то на одлуку о додјели шефовског додатка за 11 радника ДЗ Широки Бријег, те на одлуку о увећању основне плате за 50 одсто главној медицинској сестри по основу менаџерског додатка.

Надлежно тужилаштво већ најављује друго полувијеме у овом процесу.

"Жупанијско тужитељство у Широком Бријегу уложит ће жалбу на предметну пресуду како у односу на ослобађајући дио пресуде, тако и на висину изречене казне", казао је Јосип Аничић, потпарол Кантоналног тужилаштва Широки Бријег.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана