Директорица и радници “изнајмили” 50.000 КМ

Н. Б.
Директорица и радници “изнајмили” 50.000 КМ

Бањалука - Директорица и радници предузећа за изнајмљивање аутомобила “Протекшн шилд” из Бањалуке осумњичени су да су злоупотребама ојадили ово предузеће за 49.470 КМ, сазнаје “Глас Српске”.

Према незваничним информацијама, осумњичени су директорица и власница ове фирме Лариса Божић, радници Душан Божић, Мићо Станишљевић и Нико Благојевић. Они су пријављени Окружном тужилаштву у Бањалуци због сумње да су различитим малверзацијама од јануара до септембра оштетили “Протекшн шилд”.

- Л. Б. је осумњичена да добијени новац од услуга изнајмљивања возила није полагала на рачун предузећа, већ је подизала новац за сопствене потребе. Она је у марту са Д. Б. продала једно возило у власништву предузећа, а у замјену су добили два аутомобила и новац који су задржали - навели су у Полицијској управи Бањалука.

Додали су, наводећи иницијале, да Станишљевића и Благојевића терете да су заједно продали два аутомобила предузећа, а за узврат добили друго возило и новац. Благојевића терете да је задржао дио новца од продаје аута. Укупна штета настала овим кривичним дјелима износи 49.470 марака.

И директорица предузећа из Модриче В. Н. (43) пријављена је тужилаштву због злоупотребе положаја одговорног лица. Њу сумњиче да је у 2017. и 2018. са жиро рачуна матичног предузећа пребацила 319.660 КМ на свој рачун, као и да је у име предузећа подигла кредит у банци из Бањалуке, којој је остала дужна 50.100 марака. У међувремену, због лошег пословања, покренута је ликвидација, а потом и стечајни поступак њеног предузећа пред привредним судом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана