Дилери који су бацили твора на полицију негирали кривицу

Н. Т.
Дилери који су бацили твора на полицију негирали кривицу

Бањалука - Бањалучани Владимир Сумоња (29) и Лука Томашевић (26), који су приликом хапшења бацили твора на полицију, у Окружном суду Бањалука негирали су кривицу за шверц марихуане, спида и екстазија.

Оптужницу против њих подигло је бањалучко Окружно тужилаштво, које их терети да су шверцовали наркотике од јануара до 9. новембра 2018. године. Сумоња и Томашевић су у присуству адвоката Марка Микеша и Јадранке Ивановић пред судијом изјавили да нису криви за оно што им се ставља на терет. Након њиховог изјашњења овај предмет биће упућен новом вијећу, које ће заказати суђење.

Према оптужници, Сумоња и Томашевић су од њима познатих особа ради даље продаје куповали марихуану, спид и екстази и држали их у викендици у улици Франца Шуберта у Бањалуци. У тој викендици су имали и опрему за импровизовану производњу модификоване марихуане сканк.

Према документацији из истраге, Сумоња и Томашевић су, након што их је полиција открила, покушали да униште наркотике и сакрију трагове. Када су полицајци дошли пред викендицу у којој су они били и позвали их да изађу, зачула се галама “попадаћемо”, “не гине нам затвор”, “бацај прах у судопер и пуштај воду”. Том приликом они су из куће на полицајце бацили дивљег живог твора.

Полиција је након тога упала у викендицу и затекла Сумоњу и Томашевића који су уништавали и просипали спид у одводе, након чега су ухапшени. Приликом претреса викендице и њихових станова полиција је пронашла 2,4 килограма сканка, 218 грама спида, те 131 грам екстазија.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана