Детаљи убиства Раде Вуковића код Бањалуке: Упозоравао рођака да ће се десити зло

Небојша Томашевић
Детаљи убиства Раде Вуковића код Бањалуке: Упозоравао рођака да ће се десити зло

Бањалука - Ви сте суд, радите шта хоћете, жао ми је, али морало је тако. Тај човјек ме провоцирао стално, прије десет година сам му говорио: "Кани ме се, десиће се зло", казао је у бањалучком Окружном суду Ненад Вуковић (61), осумњичен за убиство рођака Раде Вуковића (74).

На јучерашњем рочишту осумњичени се није противио притвору, а у судници је још испричао да је његов рођак Раде годинама насртао на њега.

- Бјежао сам да се не би десило нешто јер ме је стално провоцирао. Говорио сам му: "Мани ме се, иначе ће писати новине о мени и теби."  Када га видим, одем на другу страну да се не би нешто десило, али од када сам отишао у пензију, чешће сам га сретао - казао је Ненад Вуковић.

Судија за претходни поступак Олга Пантић истакла је да је из списа уочила да је осумњичени признао и описао како се све десило. Ненад је то потврдио, а како сазнајемо, у полицији је испричао да су се он и Раде кобног јутра сусрели на путу и да је рођак одмах почео да га провоцира. Према његовим ријечима, говорио му је свашта и вријеђао га, што га је јако разљутило, па је узео лопату и ударио га по глави неколико пута. Поједини мјештани Рекавица казали су да сукоб између двојице рођака због међе и имовине трајао дуго. Разлог тих свађа је, кажу они, био и водовод, јер је неко од њих исјекао цијеви водовода којим се снабдијевају. Један другог су за то оптуживали.

Ненад је рођака Раду усмртио у петак ујутро, а злочин је откривен када је Ненад Вукојевић кренуо на посао и на локалном путу пронашао мртвог Раду у локви крви. Прегледом тијела старца утврђено је да на глави има двије веће ране, једну на потиљку, а другу на челу. Обдукцијом је утврђено да је Ради поломљена лобања и оштећен мозак, што је и био главни узрок смрти. Из бањалучког Окружног тужилаштва саопштено је да је Ненад Вуковић убиство починио 26. октобра између 6.30 и 6.55 часова.

- Осумњичени је металном лопатом, али и њеном дршком, више пута ударио В. Р, који је од посљедица повреда преминуо - саопштило је тужилаштво, које је затражило притварање осумњиченог.

Бањалучки Окружни суд је прихватио тај приједлог и одредио  једномјесечни притвор Ненаду Вуковићу.

Докази

Незванично сазнајемо да је током истраге пронађена лопата  којом је Ненад Вуковић усмртио рођака Раду. На њој су пронађени трагови и крв. Лопата ће бити послата на вјештачење. Такође, пронађена је и сјекира коју је, како сазнајемо, Ненад имао код себе, али њом није ударао рођака.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана