Detalji tragedije u Pelagićevu: Suprugu izrešetao sa pet hitaca, pa se ubio

Nebojša Tomašević
Detalji tragedije u Pelagićevu: Suprugu izrešetao sa pet hitaca, pa se ubio

Pelagićevo - Nikola Pelagić (58) ispalio je iz pištolja pet hitaca u svoju suprugu Darinku (55) i pogodio je glavu, grudi i stomak, a zatim je pucao sebi u sljepoočnicu.

Ova stravična porodična tragedija desila se u srijedu, nešto prije osam časova, ispred njihove porodične kuće u Pelagićevu. Svemu je navodno prethodila kraća svađa supružnika, a motiv ovog zločina još nije utvrđen.

Obdukcijom je utvrđeno da su Nikola i Darinka preminuli na licu mjesta, a nisu pronađeni tragovi koji bi upućivali na to da su se tukli ili da se neko od njih branio.

- Žena je zadobila dvije prostrelne rane u predjelu glave, a dva hica su je pogodila u stomak i jedan u grudi. Muškarac ima ranu na sljepoočnici. Nisu pronađene druge povrede - kazao je specijalista sudske medicine Ljubomir Curkić.

Nezvanično saznajemo da je tragediju prvi uočio Nikolin brat Ranko, koji je obavijestio policiju. Ovaj zločin šokirao je cijelo Pelagićevo, a mještani pričaju da niko ne zna zašto se i kako sve desilo.

- Nikola je bio autolimar i imao radnju u kući. Nije bio nasilan. U posljednje vrijeme je nešto bio bolestan. Koliko znam, živjeli su dobro. Nisam čuo da su imali većih problema, a i niko nije očekivao da se desi ovakva tragedija - kazao je jedan mještanin Pelagićeva, ne želeći da mu pominjemo ime.

Rođaka Nikole i Darinke kazala je da ih je ova velika tragedija sve zavila u crno i ne mogu da dođu sebi.

- Znam da su živjeli dobro i mirno i ništa nije ukazivalo na to da bi se nešto strašno moglo desiti. Ni sa kim se nisu zamjerili - kazala je ova rođaka stradalih, želeći da ostane anonimna.

Ona, a i ostali mještani Pelagićeva kazali su da su iza Nikole i Darinke ostali sin i kćerka.

- Sin je živio sa njima, ali ne znam gdje je bio u vrijeme tragedije. Kćerka im je udata i živi u drugom mjestu. Imaju brojnu rodbinu, od kojih neki žive u blizini. Djeca su im fina i kulturna, a i oni su sa svima bili dobri - kazala je komšinica bračnog para Pelagić.

U Policijskoj upravi Bijeljina kazali su da se ubistvo i samoubistvo desilo u srijedu u 7.53 časa i da je obavljen uviđaj i izuzeti tragovi. Istakli su da je slučaj preuzelo Okružno tužilaštvo Doboj, koje vodi istragu, zbog čega ne mogu da otkrivaju više detalja.

- Dežurni tužilac je prisustvovao uviđaju sa pripadnicima policije iz Pelagićeva. Urađena je obdukcija tijela N. P. i D. P. i pokrenuta istraga s ciljem utvrđivanja svih okolnosti koje su dovele do ovog slučaja - rekli su u tužilaštvu.

Pištolj

Policija je na mjestu zločina pronašla pištolj iz kojeg je Nikola usmrtio suprugu Darinku, a zatim i sebe. Oružje je pronađeno u blizini njihovih tijela, a nezvanično saznajemo da se radi o pištolju “tetejcu”.

U dobojskom Okružnom tužilaštvu potvrdili su da je, osim oružja, na licu mjesta pronađeno i više čaura.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana