Детаљи трагедије у Пелагићеву: Супругу изрешетао са пет хитаца, па се убио

Небојша Томашевић
Детаљи трагедије у Пелагићеву: Супругу изрешетао са пет хитаца, па се убио

Пелагићево - Никола Пелагић (58) испалио је из пиштоља пет хитаца у своју супругу Даринку (55) и погодио је главу, груди и стомак, а затим је пуцао себи у сљепоочницу.

Ова стравична породична трагедија десила се у сриједу, нешто прије осам часова, испред њихове породичне куће у Пелагићеву. Свему је наводно претходила краћа свађа супружника, а мотив овог злочина још није утврђен.

Обдукцијом је утврђено да су Никола и Даринка преминули на лицу мјеста, а нису пронађени трагови који би упућивали на то да су се тукли или да се неко од њих бранио.

- Жена је задобила двије прострелне ране у предјелу главе, а два хица су је погодила у стомак и један у груди. Мушкарац има рану на сљепоочници. Нису пронађене друге повреде - казао је специјалиста судске медицине Љубомир Цуркић.

Незванично сазнајемо да је трагедију први уочио Николин брат Ранко, који је обавијестио полицију. Овај злочин шокирао је цијело Пелагићево, а мјештани причају да нико не зна зашто се и како све десило.

- Никола је био аутолимар и имао радњу у кући. Није био насилан. У посљедње вријеме је нешто био болестан. Колико знам, живјели су добро. Нисам чуо да су имали већих проблема, а и нико није очекивао да се деси оваква трагедија - казао је један мјештанин Пелагићева, не желећи да му помињемо име.

Рођака Николе и Даринке казала је да их је ова велика трагедија све завила у црно и не могу да дођу себи.

- Знам да су живјели добро и мирно и ништа није указивало на то да би се нешто страшно могло десити. Ни са ким се нису замјерили - казала је ова рођака страдалих, желећи да остане анонимна.

Она, а и остали мјештани Пелагићева казали су да су иза Николе и Даринке остали син и кћерка.

- Син је живио са њима, али не знам гдје је био у вријеме трагедије. Кћерка им је удата и живи у другом мјесту. Имају бројну родбину, од којих неки живе у близини. Дјеца су им фина и културна, а и они су са свима били добри - казала је комшиница брачног пара Пелагић.

У Полицијској управи Бијељина казали су да се убиство и самоубиство десило у сриједу у 7.53 часа и да је обављен увиђај и изузети трагови. Истакли су да је случај преузело Окружно тужилаштво Добој, које води истрагу, због чега не могу да откривају више детаља.

- Дежурни тужилац је присуствовао увиђају са припадницима полиције из Пелагићева. Урађена је обдукција тијела Н. П. и Д. П. и покренута истрага с циљем утврђивања свих околности које су довеле до овог случаја - рекли су у тужилаштву.

Пиштољ

Полиција је на мјесту злочина пронашла пиштољ из којег је Никола усмртио супругу Даринку, а затим и себе. Оружје је пронађено у близини њихових тијела, а незванично сазнајемо да се ради о пиштољу “тетејцу”.

У добојском Окружном тужилаштву потврдили су да је, осим оружја, на лицу мјеста пронађено и више чаура.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана