Детаљи пљачке у Бијељини: Електрошокером онеспособио чувара и украо 10.000 КМ

nezavisne.com
Детаљи пљачке у Бијељини: Електрошокером онеспособио чувара и украо 10.000 КМ

Бијељина - Бијељинска полиција данас је у рекордном року ухапсила Саву Богдановића (45) из овог града због сумње да је у центру Бијељине маскиран упао у пословницу Спаркассе банке и опљачкао је.

Филмске сцене одигравале су се на бијељинским улицама јер су од 11 часова, када се десила пљачка и разбојник након ње побјегао, по граду биле распоређене све расположиве полицијске патроле, које су блокирале цијели град у нади да ће пронаћи и лицу правде привести пљачкаша.

Полиција је за нешто мање од два часа лоцирала и привела Богдановића који је, како сазнају “Независне”, ухапшен у својој кући, недалеко од опљачкане банке.

Сазнајемо да је Богдановић електрошокером онеспособио чувара узевши му пиштољ, те уз пријетњу тог оружја од раднице банке отео око 10.000 КМ.

Приликом претреса стана и просторија које Богдановић користи у Бијељини пронађени су предмети које је користио приликом разбојништва, а полиција је, између осталог, пронашла и електрошокер, као и оружје и одјећу.

Према нашим сазнањима, Богдановић је родом из Пуле, а у Бијељини живи са болесном мајком и то само неколико стотина метара од банке која је опљачкана. Будући да на подручју које покрива Полицијска управа Бијељина није познат по извршењу кривичних дјела, како тврди наш извор, сумња се да би мотив пљачке банке могао бити његов тежак материјални статус, али то ће утврдити полицијска истрага.

Како је јуче саопштено из Полицијске управе Бијељина, око 11 часова пријављено је да је у банци Шпаркссе у Улици Гаврила Принципа извршено разбојништво.

“Лице се након извршења кривичног дјела удаљило у непознатом правцу, али захваљујући брзом и ефикасном реаговању полиције у изузетно кратком периоду С.Б. је лоциран и лишен слободе због сумње да је извршио кривично дјело разбојништво”, навели су из полиције.

“О свему је обавијештено и Окружно јавно тужилаштво, а поступајући тужилац руководи истрагом”, навели су из полиције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана