Детаљи о запљени од 240 килограма дроге код Гацка: Возач сканка покушао да искочи из комбија

Небојша Томашевић
Детаљи о запљени од 240 килограма дроге код Гацка: Возач сканка покушао да искочи из комбија

Бањалука - Држављанин Црне Горе Милорад Грба (49) из Подгорице, који је у комбију “рено трафик” превозио 240 килограма дроге сканк, покушао је да искочи из возила када је угледао да је полиција ухапсила његове сараднике Бењамина Крехића (26) и Адиса Мисимовића (40) из Зенице, сазнаје “Глас Српске”.

Све се десило уторак на улазу у Гацко у близини села Михољаче, а полиција је веома брзо тројици дилера ставила лисице на руке. Ухапшени су јуче саслушани у Тужилаштву Републике Српске. Према незваничним информацијама, током испитивања двојица од њих су се бранила ћутањем.

Извор близак истрази је појаснио да је акција хапшења дилера услиједила након сазнања да ће они проћи кроз Гацко с већом количином дроге.

- На основу тих података организована је полицијска засједа. Прво су полицајци зауставили “мерцедес” у коме су били Крехић и Мисимовић. Њихова улога је била да иду испред комбија “рено трафик” у којем се налазила пошиљка наркотика и “чисте терен”, односно да омету полицију у проналаску дроге. Прије него што су им стављене лисице на руке покушали су да јаве возачу комбија да се врати. Међутим, припадници МУП-а РС су брзо реаговали и сустигли комби у којем се налазио Грба. Чим их је угледао, он је почео да бјежи према селу Михољаче, а када је схватио да неће умаћи, успорио је комби, отворио врата и покушао да искочи из возила, али није успио - казао је извор близак истрази.

Према његовим ријечима, заплијењена дрога је у БиХ стигла из Албаније, из које је прво пребачена на Косово, гдје су је преузели купци из Црне Горе, те предали Грби за даљи транспорт.

- Наркотици су требали бити довезени у ФБиХ и намијењени су за тржиште Сарајева и Зенице. Грба, Крехић и Мисимовић су за пребацивање дроге требали да добију око 10.000 евра - казао је извор близак истрази.

Начелник Полицијске управе Требиње Жарко Лакета казао је да је ово у посљедњих 18 година једна од највећих запљена дроге на подручју које та полицијска управа покрива.

- За сада имамо сазнања да је дрога била намијењена тржишту у Сарајеву, Зеници и том дијелу земље, а даљи ток истраге показаће да ли је била намијењена за тржиште ван БиХ. Вриједност наркотика процијениће стручњаци. Имамо информацију да је лице које је ово превозило до Сарајева требало да за превоз узме десет хиљада евра - казао је Лакета и истакао да ради заштите истраге не може да открива друге детаље.

Цијене

Према незваничним информацијама, набавна цијена заплијењеног сканка у Албанији је око 700 евра по килограму, па је ова пошиљка наводно плаћена око 168.000 евра. Међутим, вриједност наркотика на улици је много већа јер се грам продаје по цијени од евро и по до три, па се тако вриједност заплијењене дроге на црном тржишту процјењује на око 720.000 евра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана