Детаљи о убиству у Сарајеву: Ножем кренуо на оца, а он га дочекао мецима

Небојша Томашевић
Детаљи о убиству у Сарајеву: Ножем кренуо на оца, а он га дочекао мецима

Сарајево - Мујага Ивазовић (63) из Сарајева признао је тужиоцу да је убио сина Семира (37) и испричао да га је он кобне вечери напао ножем и пријетио да ће га убити, због чега је и потегао пиштољ, сазнаје “Глас Српске”.

Мујаги је одређен једномјесечни притвор, а он је саслушан у болници јер му је током испитивања позлило, потврдио је његов адвокат Омар Мехмедбашић.

- Мујага је током испитивања доживио инфаркт, па је морао  бити пребачен у болницу и прикључен на апарате, гдје је и испитан. Јако је болестан човјек, који је од сина трпио насиље годинама - рекао је Мехмедбашић.

Злочин се десио 29. априла касно увече у сарајевском насељу Сарај поље, а осумњичени је ухапшен исто вече. Убиству је претходила свађа оца и сина. Њихове комшије чуле су галаму и пуцњаву, па су позвали полицију.

Адвокат Мехмедбашић испричао је “Гласу Српске” шта се кобне вечери дешавало у стану Ивазовића.

- Према причи Мујаге, кобне вечери син Семир му је тражио 100 марака, а када му је он рекао да нема, дошло је до свађе . Пошто се плашио сина јер га је и раније малтретирао, Мујага се повукао у собу и закључао како би смирио ситуацију. Рекао је сину да му не може дати новац јер му треба за лијекове за срце. Семир је тада провалио врата са ножем у рукама и рекао: “Сада ћу те стварно убити.” Мујага не крије да је тада узео пиштољ и испалио три хица у сина - рекао је Мехмедбашић и додао да ће се жалити на одлуку о притвору.

Према његовим ријечима, у породици Ивазовић годинама су нарушени односи јер је Семир често насртао на оца.

- Мујага је казао да га је син малтретирао и тукао уназад пет година. Хтио је да га пријави полицији, али га је покојна супруга молила да то не ради јер ће избити брука и срамота, па ју је у неколико наврата послушао. Син га је прије неколико година истукао тако жестоко да му је сломио два ребра јер му није дао новац - казао је Мехмедбашић.

Познаници убијеног Семира тврде да је он био добар момак, омиљен у друштву, увијек спреман на шалу и да је помагао родитеље.

Проблеми с дрогом

Мјештани сарајевског насеља Сарај поље након злочина испричали су да су Ивазовићи увијек изгледали као складна породица, због чега их је убиство шокирало.

- Након смрти супруге, Мујага је остао живјети у стану са сином Семиром, али колико ми знамо, сукоба никад нису имали. Причало се да је у посљедње вријеме Семир имао проблема с дрогом, али до кобне ноћи из њиховог стана није се чула свађа и галама - казао је један мјештанин Сарај поља не желећи да се представи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана