Детаљи о паљењу бензинске пумпе у Дервенти: Радници подметнули пожар да сакрију мањак?

Небојша Томашевић
Детаљи о паљењу бензинске пумпе у Дервенти: Радници подметнули пожар да сакрију мањак?

Дервента - Пожар на бензинској пумпи “Славуљица петрол” у центру Дервенте подметнули су радници да би прикрили мањак, тврди власник овог предузећа Милорад Славуљица.

Према његовим ријечима пумпа је потпуно изгорјела и штета је већа од два милиона марака. Пожар је избио у уторак у 3.45 часова, а пријавио га је радник Славко Ковачић, који тврди да га је прије избијања ватре напао разбојник.

- Био је маскиран и одмах по уласку натјерао ме је да уђем у тоалет. Видио сам да нешто покушава да запали, а убрзо се чуо неки пуцањ и букнуо је пожар. Тада су се отворила врата од тоалета и успио сам да истрчим кроз ватру, па сам пријавио пожар ватрогасцима - казао је Ковачић и додао да је све ово испричао и у полицији.

Међутим, власник пумпе Милорад Славуљица тврди да су све монтирали и инсценирали радници.

- Вјерујем да су радници подметнули пожар. Прије неколико дана сам прегледао пословне књиге и нешто ми је било сумњиво. Тражио сам да ми сачине инвентуру, а послије је све плануло - казао је Славуљица и додао је све пријавио полицији, која је већ саслушала једног радника.

Истакао је да су прегледом пословних књига утврдили да је на пумпи проневјерено више од 200.000 КМ. Његови радници одбацују те оптужбе и тврде да немају везе са пожаром и мањком.

- Да сам мислио нешто подметнути или урадити спасио бих своју имовину. У пожару сам повријеђен, јер ми је ватра захватила руку и косу. Изгорио ми је аутомобил, телефон и лична документа. Не знам да је био мањак, а не вјерујем да је било ко од мојих колега подметнуо пожар. Знам да с тим немам никакве везе - казао је Ковачић.

Пословођа пумпе Рајко Латиновић такође је одбацио оптужбе и истакао да су му у полицији рекли да се против њих не води истрага.

- Шта да кажем, не знамо шта је било. Истрага ће све показати. Од нас нико није узимао изјаву, а то за шта нас је наш газда оптужио је невјероватно - казао је Латиновић.

У ватреној стихији објекат пумпе је тотално уништен, а само захваљујући интервенцији дервентских ватрогасца спријечено је да буду запаљени апарати и резервоар с горивом.

У Ватрогасној јединици у Дервенти су потврдили да је пожар пријавио радник пумпе, који је испричао да су га претходно напали разбојници и затворили у неку просторију.

- Пожар је подметнут, а највероватније је у канцеларију убачен Молотовљев коктел. Реаговали смо одмах, али пожар се брзо развио. Била је велика опасност да се ватра прошири на апарате за точење горива и резервоар. Могло је доћи до експлозије и катастрофе за цијели град. Срећом, успјели смо то да спријечимо и на свега неколико метара од резервоара и апарата зауставимо ватру, коју смо гасили три и по сата - казао је старјешина Ватрогасне јединице Славен Пијетловић.

Додао је да је у гашењу учествовало 12 ватрогасаца, заједно с њим, а имали су и четири ватрогасна возила.

У Полицијској управи Добој су казали да о узроку пожара и детаљима не могу да говоре док не буде завршена истрага.

- Увиђају је присуствовао и инспектор за експлозивне материје и послове заштите од пожара. Када буде завршена истрага биће познато више информација о овом случају - казали су у полицији.

Према незваничним информацијама, власник бензинских пумпи “Славуљица петрол” Милорд Славуљица раније се због мањка на својим пумпама спорио с радницима.

- У неким од његових бензинских пумпи појављивао се мањак и он се због тога тужакао с радницима. Прича се да је и на овој пумпи била слична ситуација прије избијања пожара - казао је један мјештанин Дервенте, не желећи да му помињемо име.

Приче

Пожар на пумпи “Славуљица петрол” главна је тема међу становницима Дервенте. По граду круже разне приче. Једни причају да су све подметнули радници, док други говоре да је пумпа прво опљачкана и да су онда разбојници подметнули пожар да би сакрили трагове.

- Поједини радници те пумпе у посљедње вријеме су покуповали скупе аутомобиле, те се понашају као да имају баш пуно пара. Ипак, не мора значити да су поткрадали газду и да је то узрок подметања пожара. Надам се да ће надзорне камере помоћи у откривању разбојника - казала је једна Дервенћанка.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана