Детаљи нереће на жељезничкој станици у Бањалуци: Воз га прегазио док је спавао на прузи

Небојша Томашевић
Детаљи нереће на жељезничкој станици у Бањалуци: Воз га прегазио док је спавао на прузи

Бањалука - Милорад Гаврановић (50) из Бањалуке је погинуо, а Горан Просан лакше је повријеђен када их је ударио воз на прузи на бањалучкој жељезничкој станици.

Гаврановићево тијело између шина уочио је ноћни чувар у четвртак касно увече, да би убрзо након тога неколико метара поред пруге пронађен и повријеђени Просан, који је био у полусну. Одмах је позвана полиција и Служба хитне помоћи, па је повријеђени одвезен у болницу. Сазнајемо да је Просан прошао са лакшим повредама, док је Гаврановић имао више тешких повреда по цијелом тијелу, од којих је преминуо.

Према незваничним информацијама, њих је највјероватније ударио воз који је долазио на станицу из правца Добоја између 21 час и 21.30 часова. Извор близак истрази је казао да се претпоставља да су они били пијани и да је Гаврановић заспао на колосијеку.

- У близини њих пронађена је флаша алкохолног пића, па се претпоставља да су сједили и пили поред пруге. Највјероватније су обојица била пијана, а вјерује се да је Гаврановић у тренутку налета воза спавао између шина - казао је извор близак истрази.

Додао је да је повријеђени лежао поред пруге и био у неком полусну и бунилу, као да је пијан или у шоку.

- Њега је воз само окрзнуо и одбацио поред пруге. Вјероватно је много попио па је након повређивања наставио да спава. С обзиром на то да је лакше повријеђен одведен је у полицију, која га је у петак испитала - казао је овај извор “Гласа Српске”.

Полицијска управа Бањалука је саопштила да су обавили увиђај ове несреће, али да не могу да говоре о детаљима док не буде завршена истрага.

- Полицији је у четвртак око 23.55 часова пријављено да се на колосијеку у оквиру жељезничке станице Бањалука налази беживотно тијело мушкарца. Увиђајем је констатовано да је ријеч о педесетогодишњаку из Бањалуке, који је највероватније преминуо од удара воза. Током истраге о овом случају утврђено је да је још једно лице повријеђено и оно је превезено у Службу хитне медицинске помоћи у Бањалуци - наведено је у саопштењу.

Додато је да је по налогу Окружног тужилаштва покренута истрага с циљем утврђивања узрока и околности ове несреће. На мјесту трагедије у петак су се видјели трагови крви између шина.

Удар

Према незваничним информацијама, машиновођа који је возио локомотиву испод које је страдао Милорад Гаврановић није осјетио удар.

- Пошто је прилазио станици воз је успоравао, а с обзиром на то да је настрадали вјероватно лежао између шина није се могао осјетити јак удар. На доњем дијелу локомотиве и вагону пронађени су трагови крви. Сигурно је несрећног човјека воз вукао неколико метара, али то се није могло ни осјетити у кабини машиновође - казао је овај извор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана