Damjanić drogom plaćao čišćenje stana

Nebojša Tomašević
Damjanić drogom plaćao čišćenje stana

Banjaluka - Goran Damjanić (54) zvani Zola, optužen da je više od 100 puta prodao marihuanu i da je drogu davao ženi koja mu je zauzvrat čistila stan, najavio je da će priznati krivicu.

Njegov advokat Nebojša Pantić kazao je na početku suđenja u banjalučkom Okružnom sudu da su on i njegov klijent predložili da zaključe sporazum sa tužilaštvom.

- Optuženi je teško bolestan i moraće ići na dijalizu. Želimo da se proces što prije okonča - kazao je Pantić.

Tužilac Saša Labotić potvrdio je pregovore o priznanju krivice i istakao da vjeruje da će se uspjeti dogovoriti.

- Optuženi je od početka priznao ono za šta je bio osumnjičen i sarađivao s tužilaštvom. Poznato nam je da ima zdravstvenih problema i čak je u vrijeme dok je bio u pritvoru bio u bolnici. Vjerujemo da ćemo zaključiti sporazum - kazao je Labotić, koji je poslije toga pročitao optužnicu.

Sudija Branimir Jukić nakon čitanja optužnice odgodio je suđenje za april.

Prema optužnici, Damjanić je narkotike rasturao od početka 2018. do 28. septembra te godine, kada je uhapšen i kada je kod njega pronađeno 827 grama marihuane.

Ovu drogu je prodavao po cijeni od pet do 50 KM većem broju lica na području Banjaluke, među kojima su maloljetnici i djeca. U optužnici se navodi da je narkotike švercovao uglavnom u svom stanu, a i davao je drugima da marihuanu uživaju kod njega. Tako je pet-šest puta marihuanu dao H. Dž. za uslugu čišćenja stana.

Dalje ga terete da je oko 50 puta prodao marihuanu sedamnaestogodišnjaku po cijeni od 10 do 20 maraka, a njegovom vršnjaku prodao je šest puta drogu za 10 maraka. Drogu je davao i godinu dana mlađem maloljetniku, kome je 10 puta prodao marihuanu. U optužnici Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka ističe se da je Damjanić drogu nabavljao od njemu poznatog lica.

Akcija “Lava”

Optuženi Goran Damjanić uhapšen je u policijskoj akciji “Lava” 28. septembra prošle godine. Međutim, kasnije mu je pozlilo, pa je umjesto u pritvoru završio u bolesničkoj postelji. Njemu je bilo jako loše kada je trebalo da bude sproveden u Okružno tužilaštvo Banjaluka, zbog čega ga je policija prevezla u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske u Banjaluci. Nakon ispitivanja on je čak prvi mjesec pritvora proveo u bolnici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana