ДНК траг води до Чолића

Невена Бунић
ДНК траг води до Чолића

Бањалука - На телескопској палици, као и дијелу друге палице којима је претучен новинар БН телевизије Владимир Ковачевић (37) пронађено је више биолошких трагова, а између осталих, и траг оптуженог Марка Чолића (32) из Бањалуке.

Ово је потврдио вјештак судске медицине Зоран Обрадовић на почетку суђења Чолићу, оптуженом да је, заједно са одбјеглим Недељком Дукићем (28) из Кнежева, покушао да убије Ковачевића.

- На дршци једне палице је било више трагова, а између осталих, и трагови Ковачевића и Чолића - рекао је Обрадовић.

Чолића терете да је са Дукићем 26. августа прошле године, око 20.40 часова, у бањалучком насељу Обилићево телескопским палицама брутално претукао Ковачевића.

Новинар БН телевизије јуче је детаљно описао напад, који се десио при повратку из редакције у којој је пола часа прије правио прилог о окупљању групе “Правда за Давида” на бањалучком Тргу Крајине.

- Паркирао сам аутомобил у близини једносмјерне улице, јер на паркингу у близини моје зграде обично нема мјеста. На паркингу сам видио двојицу крупнијих, набилданих мушкараца. Обојица су имали капуљаче, али нисам пуно обраћао пажњу на то. Када сам се приближио улазу у зграду, чуо сам трчеће кораке, а потом и звук отварања палице. Тада сам схватио да нешто није у реду - казао је Ковачевић.

Додао је да су нападачи пришли са лијеве стране, а да другоме који му је пришао с леђа није видио лице.

- Одједном ми је са лијеве стране пришао један од њих и снажно ме ударио палицом, а потом и други с леђа. Ударали су ме по глави, бранио сам се, али сам у једном моменту пао на земљу. Тада су ми задали још неколико удараца по рукама и стомаку. Почео сам да дозивам помоћ, након чега су они побјегли у аутомобилу - казао је Ковачевић.

Ковачевић је испричао да су му у помоћ прве притекле комшинице које је затекао на улазу у зграду, након чега су дошле екипе полиције и хитне помоћи.

На суђењу је свједочио и вјештак Милан Срдић који је говорио о повредама које је након премлаћивања имао Ковачевић.

- Он је имао контузију мозга, што је тешка повреда. Имао је лакше повреде са лијеве стране главе, лијевог рамена, десне наткољенице и лијеве поткољенице у виду огуљотина. Највјероватније је примио четири снажна ударца по глави и три по тијелу - казао је Срдић.

Чолићев адвокат Гордан Јовишевић имао је примједби на датум назначен на изјави коју је Ковачевић послије напада дао полицији.

- Сумњамо у вјеродостојност тог записника из полиције који је одбрани био доступан тек у вријеме подизања оптужнице. Сумњамо да је накнадно направљен - рекао је Јовишевић и најавио могућност да ће Ковачевића позвати и као свједока одбране како би могао директно да га испита о свим детаљима који занимају одбрану.

Чолић се суду обратио молбом да га пусти из притвора, а о тој молби није одлучивано. Наставак суђења заказан је за 18. март.

Смијех

Током Ковачевићевог свједочења оптужени Чолић се смјешкао, због чега га је упозорио предсједник судског вијећа Бранимир Јукић.

- Ја сам увијек насмијан и расположен, нормалан сам момак. Али, добро, нећу га више ни погледати - одговорио је Чолић и до краја свједочења заиста није ни погледао Ковачевића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана