Чувар из Сребрнеика спалио предузеће да би украо 14.000 КМ

Н. Б.
Чувар из Сребрнеика спалио предузеће да би украо 14.000 КМ

Сребреник - Чувар у предузећу “Мурекс” у Шпионици код Сребреника Омер Ђикановић (43) оптужен је да је опљачкао ову фирму, а потом подметнуо пожар, у којем је настала штета од око четири милиона марака.

Кантонални суд у Тузли потврдио је оптужницу против Ђикановића коју је подигло Тужилаштво Тузланског кантона (ТК). Он је осумњичен да је 17. септембра у току ноћи из “Мурекса” украо око 14.000 КМ, а потом подметнуо пожар, у којем је настала велика штета.

Ватрогасци су гасили ватру неколико часова. Ђикановића терете да је уз помоћ алата отворио металну касу, те провалио на још два мјеста у фирми и отуђио новац.

- Послије тога, осумњичени је упалио ватру на плинској боци и поставио је између дрвених греда и тако изазвао пожар у објекту. Након пожара, пријављено је да је изгорјела роба вриједна милион марака, а такође је пријављено да је настала штета на фирми и опреми која је процијењена на готово три милиона марака - навео је портпарол Тужилаштва Тузланског кантона Адмир Арнаутовић.

По избијању пожара Ђикановићу се изгубио траг, а сумњало се да су га пљачкаши отели. Његова супруга Есма тада је новинарима испричала да је Ђикановић невин и да се нада да је жив. Након мјесец и по потраге он је лоциран и ухапшен. Тужилац је пред Кантоналним судом у Тузли затражио да се Ђикановићу продужи притвор. Према писању неких портала, власник “Мурекса” се након пожара разболио и “пао у постељу”. Иначе, ова фирма се бави увозом и продајом керамичких плочица, санитарне опреме, опреме за купатила и изолационих материјала.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана