Црни викенд на путевима у БиХ: Погинули мотоциклиста, два возача и пјешак

Невена Бунић
Црни викенд на путевима у БиХ: Погинули мотоциклиста, два возача и пјешак

Пале - Мотоциклиста В. О. из Источне Илиџе погинуо је у суботу навече кад је својим “мотогуцијем” слетио с пута на магистралном путу у Палама.

Несрећа се десила око 23 часа. Све указује на то да је младић изгубио контролу над двоточкашем због пребрзе и вожње неприлагођене условима пута.

У Полицијској управи Источно Сарајево рекли су да су обавили увиђај и да раде на утврђивању околности несреће. О свему је обавијештено и Окружно тужилаштво у Источном Сарајеву.

И на другим путевима у Републици Српској и ФБиХ било је саобраћајних несрећа са смртним исходом.

У ланчаном судару пет возила у тунелу “Бјелава” код Олова погинули су А. Ш. (27) из Бановића и К. Б. (37) из Витеза, а седам особа је повријеђено. Несрећа се десила у суботу око 13 часова. А. Ш. је био за воланом “шкоде октавије”, а К. Б. је управљао комбијем “опел”. Поред ова два возила, у судару су још учествовали и камион “ман”, “ауди” и “пежо”.

Тешке повреде су задобили сувозач у “пежоу” М. А. (34) и возач Х. Х. (36) и сувозач у камиону Х. М. (1977), сви из Сарајева. Лакше су повријеђени возач “пежоа” М. М. (26) из Сарајева и возач “аудија” Х. М. (49) из Живиница, као и путници у ова два аутомобила М. М. (21) Ф. Ч. (24). Колико је овај судар био тежак говори чињеница да су ватрогасци извлачили повријеђене из возила. Сви они су, након указане помоћи у Дому здравља Олово, превезени у Универзитетски клинички центар у Сарајеву.

Петра Лепир (82) из Бањалуке подлегла је повредама након што ју је у петак навече ударио “ауди” на раскрсници улица Првог крајишког корпуса и Паве Радана у Бањалуци.

Аутомобилом који је ударио старицу управљао је Милован Миљевић (66) из Бањалуке, а ова трагична саобраћајна несрећа десила се око 21.40 часова.

Повријеђена старица је превезена у Универзитетски клинички центар РС у Бањалуци, гдје је након неколико часова преминула од задобијених повреда. У полицији су рекли да су обавили увиђај и прикупили све трагове који ће открити околности и узрок несреће.

- О случају је обавијештен и дежурни тужилац Окружног тужилаштва у Бањалуци. Наређена је и обдукција настрадале - навели су у Полицијској управи Бањалука.

Према причама очевидаца, старицу је аутомобил ударио на пјешачком прелазу, недалеко од семафора.

Кобно претицање

У судару аутобуса, “голфа” и камиона “мерцедес” у Рудицама код Новог Града тешко су повријеђене три особе. Возач и сапутница у “голфу” Мирослав (50) и Милена Аничић (51), као и Милан Латиновић (51) из Крупе на Уни задобили су тешке повреде, док су возачи аутобуса Елвис А. (31) из Бихаћа и возач камиона Млађен В. (33) из Рибника прошли без повреда. До судара је, како сазнајемо, дошло када је аутобус претицао камион, а из супротног правца наишао “голф”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана