Čolić optužen za pokušaj ubistva novinara

N. B.
Čolić optužen za pokušaj ubistva novinara

Banjaluka - Okružno tužilaštvo Banjaluka podiglo je optužnicu protiv Marka Čolića (31) zvanog Roda iz Banjaluke zbog sumnje da je pokušao da ubije novinara BN televizije Vladimira Kovačevića (36).

 

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje sudiji Okružnog suda u Banjaluci.

Čolića terete da je zajedno sa osumnjičenim Nedeljkom Dukićem (31), za kojim je raspisana međunarodna potjernica, brutalno pretukao banjalučkog novinara.

Detalji optužnice, kao i tačan činjenični opis biće poznati tek kada sud potvrdi optužnicu.

Čolić je uhapšen u septembru ove godine zbog sumnje da je zajedno sa Dukićem 26. avgusta u sačekuši napao Kovačevića ispred zgrade u kojoj stanuje u banjalučkom naselju Obilićevo. Nasilnici su ga više puta teleskopskim palicama udarili po glavi i nanijeli mu teške povrede, zbog kojih je hospitalizovan u Univerzitetskom kliničkom centru RS u Banjaluci

Nakon hapšenja Čoliću je određen pritvor u kome se i sada nalazi. Dukić je nedostupan istražnim organima, jer je nedugo nakon Čolićevog hapšenja pobjegao iz BiH preko graničnog prelaza u Gradišci. Utvrđeno je da je otputovao u Sloveniju, gdje mu se izgubio svaki trag. Budući da tokom istrage nije saslušan, protiv njega nije moguće podići optužnicu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana