Бура одувала пет зеленаша

Сања Амиџић
Бура одувала пет зеленаша

Мостар, Читлук - Пет особа ухапшено је јуче у акцији "Бура" на подручју Мостара и Читлука због сумње да су се бавили изнудама и зеленашењем. Том приликом претресено је пет локација на којима је пронађено и одузето оружје, кокаин, банковне картице...

Ухапшени су: З. Г., М. М., М. И. и Ј. А., сви из Мостара, док је М. Т. ухапшен у Читлуку.

У Министарству унутрашњих послова Херцеговачко-неретванског кантона јуче су рекли да осумњичене терете за удруживање ради чињења кривичног дјела, а у вези са изнудом и лихварством.

- Они ће након саслушања уз извјештај о почињеном кривичном дјелу у даље поступање бити предати Кантоналном тужилаштву Херцеговачко-неретванског кантона - казали су у овом МУП-у.

Додали су да је ова акција резултат вишемјесечне истраге која се води под надзором поменутог тужилаштва.

Извор близак истрази казао је да су у Мостару претресене четири куће у којима живе осумњичени као и кућа осумњиченог у Читлуку.

- На овим локацијама пронађени су и одузети телефони, картице, лаптопи, 19 пакетића кокаина и оружје који се могу довести у везу са извршењем поменутих кривичних дјела - казао је исти извор.

Додао је да је полиција у једној од локација пронашла и биљежницу у којој се , наводно, налазе спискови дужника који су од зеленаша посуђивали новац.

Како сазнајемо, осумњичени Мостарац А. Ј. јуче је одмах пуштен на слободу, док су остали одведени на саслушање.

Шта су осумњичени конкретно радили и колико грађана и за коју суму је оштећено, јуче полиција није жељела да саопшти. Више детаља о овој акцији требало би да буде познато наредних дана.

"Каматар"

Федерална полиција је прије 15 дана у склопу акције "Каматар" у Мостару ухапсила Ивицу Микулића због сумње да је од 2009. посуђивао новац Мостарцу и да му је, наводно, причинио материјалну штету од 200.000 КМ. Он је ухапшен приликом примопредаје новца у кафићу "Цесар" у улици Стјепана Радића. Три дана касније Микулић је пуштен на слободу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана