Brod: Udario policajca prvog dana na slobodi

N. B.
Brod: Udario policajca prvog dana na slobodi

Brod - Braća Miro (26) i Neđo Dugalić (28) iz Teslića uhapšeni su zbog sumnje da su se potukli i pravili nerede u restoranu "Duga" u Brodu, a policija Miru tereti i da je nogom udario policajca, saznaje "Glas Srpske".

Prema nezvaničnim informacijama, Miro je dan prije nego što se sve desilo pušten iz zatvora "Tunjice" u Banjaluci, gdje je služio kaznu zbog napada na policajca. On je zbog ovog krivičnog djela odležao dvije godine i osam mjeseci zatvora.

Braća su se u petak oko tri časa potukla u restoranu koji se nalazi u okviru benzinske stanice "Vidić petrol", a pri tome su lupali inventar u lokalu i razbijali čaše. Konobarica je pozvala policiju, koja je brzo stigla.

- Bili su pijani. Pri lupanju su uništili ulazna vrata, vrata rashladne vitrine, te prevrnuli sve stolove i stolice. Kada je policija došla, Miro je nasrnuo na jednog policajca, otkinuo mu dugme na odijelu, a potom ga udario nogom po ruci i tako ga lakše povrijedio - rekao je izvor blizak istrazi.

Čuvari reda su stavili lisice na ruke nasilnicima, koji su odbili da se podvrgnu alkotestiranju. Povrijeđeni policajac je zbrinut u Domu zdravlja u Brodu.

- M. D. i N. D. teretimo za narušavanje javnog reda i mira i sprečavanje službenog lica u vršenju dužnosti. Nakon ispitivanja, protiv osumnjičenih biće preduzete zakonom predviđene mjere - naveli su u Policijskoj upravi Doboj.

Prije nego što je osuđen zbog napada na policiju, Miro je bio iza rešetaka zbog drugih krivičnih djela. On je prošle godine osuđen u Osnovnom sudu u Derventi na dvije godine zatvora zbog šverca droge, dok je 2015. godine zajedno sa još osam osoba uhapšen u akciji "Silva" zbog šverca narkotika i duvana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana