Брат и сестра Илић из Шипова умрли од тровања биљкама?

Танјуг
Брат и сестра Илић из Шипова умрли од тровања биљкама?

Шипово - Милка Илић (61) и њен брат Недиљко Илић (57), који су пронађени мртви у четвртак између Шипова и Купреса, биће сахрањени у понедјељак у Ћатама, сазнају Независне.

Иако након обављене обдукције није званично објављен узрок смрти како сазнајемо у овом случају нема елемената кривичног дјела а њих двоје су највјероватније умрли од тровања биљкама.

"Вјерује се да су хтјели набрати сријемуш али да су умјесто њега убрали а потом и појели ђурђицу, сличну али врло отровну биљку", каже извор Независних.

Од чега су тачно преминули Илићи, званично ће бити познато након истраге, која је у овом случају настављена по налогу тужиоца Окружног јавног тужилаштва Бањалука.

Илићи су вјероватно били мртви петнаестак дана када су њихова тијела пронађена.

Милкино тијело је нађено у кући, док је Недиљково било испред куће, а тијело су му растрагале дивље животиње.

Њих двоје живјели су тешко у трошној кући у Ћатама, а водили су поприлично неуредан живот још од малих ногу.

Мајка им је током рата настрадала у пожару, нешто касније су остали и без оца, а будући да ниједно није било спосбно за нормалан самостални живот, живјели су од хуманих људи и милостиње.

Како су у петак  навели из Окружног јавног Тужилаштва Бањалука, њихова тијела пронађена су у четвртак око 11 часова, увиђај је на лицу мјеста обавио дежурни тужилац Жељко Блажић с полицијом из Шипова, а присуствовао је и љекар мртвозорник.

Дежурни тужилац је наложио да се предузму све потребне истражне радње и мјере на утврђивању свих околности догађаја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана