Браћа убила младића због оваца

Небојша Томашевић
Браћа убила младића због оваца

Бањалука - Браћа Бошко (58) и Богдан Диљевић (53) из Кола код Бањалуке ухапшени су због сумње да су убили Бојана Копрену (26) из бањалучког насеља Буквалек, који је нестао 2014. године и чије тијело још није пронађено, сазнаје “Глас Српске”.

Према незваничним информацијама, браћа су Копрену убили на дан његовог нестанка јер су сумњали да им он краде овце, а претпоставља се да су га убили из ватреног оружја и да су његово тијело закопали на Мањачи.

Копрена је посљедњи пут виђен 7. јула око 21 час у кафани “Крчма код Розе” у мјесту Кола код Бањалуке, надомак које је кућа осумњичених Диљевића. Отац Бојана Копрене, Миленко, истакао је да је раније чуо приче да би браћа Диљевић могла да имају неке везе са нестанком његовог сина.

- Причало се да су они одговорни за његов нестанак и смрт, али ја то не могу да тврдим. Не знам ни сада да ли су то учинили или нису. Познајем их и са њима нисмо имали никада сукоба - казао је Миленко Копрена.

Додао је да Диљевићи живе даље од њих и да се с њима поздрављао, али да се није дружио.

- Виђали смо се и они су ми раније били сумњиви јер су постојале разне приче. Рекао сам то полицији, али није било доказа. Колико знам, Бојан није са њима имао сукобе и не знам за приче да им је крао стоку - рекао је Миленко.

Додао је да браћа Диљевићи држе овце и да живе сами, те да  нигдје не раде.

- За њих се прича да су “дивљи људи” који су мало на своју руку. Ипак, не могу да тврдим да су убили моје дијете. Нико ми ништа није рекао из полиције, осим што сам чуо да су ухапшене двије особе - рекао је Миленко Копрена.

Из МУП-а РС, наводећи иницијале, потврдили су да су Бошка и Богдана ухапсили јуче у Бањалуци.

- Б. Д. (58) и Б. Д. (53) сумњичимо да су 7. јула 2014. године у Бањалуци, у мјесту Буквалек, убили Бојана Копрену - саопштено је кратко из полиције РС, не наводећи друге детаље и додајући да се Бојан Копрена води као нестало лице.

Током потраге за Копреном постојале су информације да је убијен, али доказа за то до сада није било. Бивши министар унутрашњих послова РС Радислав Јовичић у септембру 2014. године изјавио је да полиција сумња да је Бојан Копрена убијен. Он је тада истакао да је испитано више особа, од којих су неке биле чак и на полиграфском испитивању. Раније су кружиле и приче да су у убиство умијешани дјевојка и још један мушкарац, али то тада није доказано.

Потрага

Нестанак Бојана Копрене пријављен је 9. јула 2014. године, два дана од његовог посљедњег виђења код кафане “Крчма код Розе” у мјесту Кола код Бањалуке. Он је тада напустио овај објекат, те возилом “опел вектра” отишао у непознатом правцу и од тада га нико није видио. За њим је више мјесеци трајала потрага по околним мјестима и Мањачи. Претраживан је сваки грм, а у потрази је у једном тренутку учествовало више од 150 полицајаца, мјештана и ловаца. Његова мајка Душанка раније је рекла да се са Бојаном чула 3. јула, а да је он на дан нестанка био код њене сестре у насељу Зелени вир.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана