Bludničio nad djecom i maltretirao suprugu

N. T.
Bludničio nad djecom i maltretirao suprugu

Banjaluka - Protiv Š. A. (38) s područja Banjaluke Okružno tužilaštvo podiglo je optužnicu kojom ga tereti za polno nasilje nad djecom i nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici.

- Optuženom na teret stavljamo dva krivična djela polno nasilje nad djetetom i četiri nasilja u porodici ili porodičnoj zajednici - rečeno je u Tužilaštvu.

Nisu navodili detalje optužnice zbog zaštite žrtava u ovom slučaju.

Prema nezvaničnim informacijama, Š. A. je maltretirao suprugu i činio polno nasilje nad djecom od 2015. do 2017. godine.

Uhapšen je krajem oktobra prošle godine, a prema nepotvrđenim informacijama policija je tokom hapšenja pronašla i fotografije na kojima je on nag u blizini djece. 

Optuženi Š. A. je nakon hapšenja proveo mjesec dana u pritvoru nakon čega je pušten da se brani sa slobode, a izrečene su mu mjere zabrane.

Prema odluci suda njemu je zabranjeno da posjećuje mjesta stanovanja i škole koju pohađaju oštećeni kao i da komunicira  sa njima.

Tužilaštvo je Š. A. optužilo po starom Krivičnom zakonu koji je vrijedio u vrijeme počinjenja krivičnog djela. Tim zakonom je za polno nasilje nad djetetom predviđena kazna od tri do 15 godina robije, a za nasilje u porodici predviđena je novčana ili kazna zatvora do dvije godine.

Optuženi je sin jednog poznatog banjalučkog biznismena. Njega je supruga i ranije prijavljivala policiji zbog nasilja u porodici i maltretiranja. Navodila je da ju je tukao i djecu zlostavljao na razne načine.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana