Блудничио над дјецом и малтретирао супругу

Н. Т.
Блудничио над дјецом и малтретирао супругу

Бањалука - Против Ш. А. (38) с подручја Бањалуке Окружно тужилаштво подигло је оптужницу којом га терети за полно насиље над дјецом и насиље у породици или породичној заједници.

- Оптуженом на терет стављамо два кривична дјела полно насиље над дјететом и четири насиља у породици или породичној заједници - речено је у Тужилаштву.

Нису наводили детаље оптужнице због заштите жртава у овом случају.

Према незваничним информацијама, Ш. А. је малтретирао супругу и чинио полно насиље над дјецом од 2015. до 2017. године.

Ухапшен је крајем октобра прошле године, а према непотврђеним информацијама полиција је током хапшења пронашла и фотографије на којима је он наг у близини дјеце. 

Оптужени Ш. А. је након хапшења провео мјесец дана у притвору након чега је пуштен да се брани са слободе, а изречене су му мјере забране.

Према одлуци суда њему је забрањено да посјећује мјеста становања и школе коју похађају оштећени као и да комуницира  са њима.

Тужилаштво је Ш. А. оптужило по старом Кривичном закону који је вриједио у вријеме почињења кривичног дјела. Тим законом је за полно насиље над дјететом предвиђена казна од три до 15 година робије, а за насиље у породици предвиђена је новчана или казна затвора до двије године.

Оптужени је син једног познатог бањалучког бизнисмена. Њега је супруга и раније пријављивала полицији због насиља у породици и малтретирања. Наводила је да ју је тукао и дјецу злостављао на разне начине.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана