Bizarna saobraćajna nesreća kod Teslića: Autom udario ženu i poginuo

Nevena Bunić
Bizarna saobraćajna nesreća kod Teslića: Autom udario ženu i poginuo

Teslić - Pero Vasić (38) iz Teslića poginuo je nakon što je automobilom udario sugrađanku Veru T. (61), a potom se vozilom zabio i u obližnju kuću u Gomljenici.

Bizarna saobraćajna nesreća desila se u utorak oko 21 čas, kada je Vasić za volanom “tojote” prešao u suprotnu traku, udario ženu pješaka na trotoaru, a potom se automobilom zabio i u zid kuće vlasnika V. Ć. Automobil se od siline udara prevrnuo. Prema nezvaničnim informacijama, do nesreće je došlo jer je Vasić prebrzo vozio te je izgubio kontrolu nad automobilom.

Policija i ekipa hitne pomoći su brzo stigli na lice mjesta, a povrijeđeni vozač i žena prevezeni su u teslićki Dom zdravlja. Vasić je u ovoj zdravstvenoj ustanovi preminuo od zadobijenih povreda, a žena je prevezena u dobojsku bolnicu. Vera T. je zadobila teške povrede, ali je, kako saznajemo, van životne opasnosti.

- Po ovlašćenju dežurnog tužioca Okružnog tužilaštva Doboj, obavili smo uviđaj i prikupili sve tragove. Nakon vještačenja znaće se sve okolnosti nesreće - saopštili su u Policijskoj upravi Doboj.

Teška nesreća desila se i na lokalnom putu Banjaluka – Slatina, gdje su se sudarili “audi” i “pasat”. U ovoj nesreći teško je povrijeđena Banjalučanka Sanja Jakić (30), koja je bila za volanom “pasata”, dok je vozač “audija” Silvijo Menegoni (19) iz Laktaša prošao bez povreda. Jakićeva je prevezena u Univerzitetski klinički centar RS u Banjaluci.

- Pacijentkinja S. J. je zbrinuta na Klinici za ortopediju i traumatologiju. Ona je zadobila prelom natkoljenične kosti. Trenutno je u stabilno i ostaje na daljem praćenju i liječenju u našoj ustanovi - kazali su u UKC-u RS. 

Negoslav Moćević teško je povrijeđen u sudaru “golfa 3” i kamiona “mercedes” na magistralnom putu Sarajevo - Foča u mjestu Oglavak kod Trnova. Moćević je upravljao “golfom”, dok je za volanom teretnjaka bio Muhin M. Moćević je zbrinut u Univerzitetskom kliničkom centru u Sarajevu.

Uhapšen tinejdžer

Policija je identifikovala tinejdžera (17) koji je osumnjičen da je za volanom “pasata” udario u “golf” u Branjevu  kod Zvornika, nakon čega je pobjegao.

Za volanom “golfa” bio je M. N, a u udesu koji se dogodio u utorak, srećom, nije bilo povrijeđenih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana