Билећанин са потјернице долијао послије двије године

Н. Т.
Билећанин са потјернице долијао послије двије године

Бањалука - Миљан Вујовић (35) из Билеће, за којим је била расписана потјерница због отмице и убиства власника кафића “НН” у Билећи Петра Бајчетића, ухапшен је у петак у Србији након непуне двије године скривања.

Незванично сазнајемо да је пао у Београду и код њега су пронађене путне исправе Швајцарске и Хрватске са лажним именом. Сазнајемо да ће га српске власти теретити за коришћење фалсификованих докумената и да ће након тога бити покренут и процес његовог изручења у БиХ.

Вујовић је у бјекству био од 19. септембра 2016. године, након Бајчетићевог убиства. Против њега и саучесника републичко тужилаштво подигло је оптужницу којом га терети да је организовао злочиначко удружење за ликвидацију Бајчетића. Према незваничним информацијама, мотив злочина је сукоб Вујовића и Бајчетића због куповине хотела у Гацку.

Наводно је након тог сукоба Вујовић чуо да је Бајчетић наручио његову ликвидацију због сумње да му је он запалио возило, па је он испланирао његову отмицу да би га заплашио. У оптужници против Вујовића је наведено да је план био да Бајчетић буде отет када наиђе путем Билећа - Требиње. Међутим, Вујовић је сазнао да Бајчетић неће отићи на пут и да ће остати у Билећи па је измијенио план. Заједно са непознатим мушкарцем отишао је у Билећу и жртву су сачекали испред његове зграде у улици Алексе Шантића.

Када је Бајчетић изашао из аутомобила, Вујовић и његов помагач покушали су да га угурају у друго возило. Међутим, он се опирао и у том нагуравању један од оптужених испалио је најмање два хица из пиштоља и погодио Бајчетића у главу и он је је подлегао на путу за болницу у Подгорици. Вујовић и саучесник побјегли су с мјеста злочина “голфом 5” који су запалили у близини Билеће. Раније су у овом случају осуђени Ђорђе Радмиловић и Срђан Денда на укупно двије године и пет мјесеци затвора због покушаја отмице. Осуђен је и бивши полицајац МУП-а РС Драган Шаренац на шест мјесеци затвора, јер је помогао у уклањању трагова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана