Билчару пресуда у понедјељак

nezavisne.com
Билчару пресуда у понедјељак

Бањалука - Пресуда Горану Билчару (29) из Лакташа, који је оптужен за убиство Бојана Миловановића (29) из Козарске Дубице, биће изречена у понедјељак, 24. јуна.

У овом случају због учешћа у тучи оптужени су и Бањалучанин Марко Михајловић (27), Билчарев пријатељ, и Дубичани Ђорђе Боровчанин (25) и Ђорђе Ђенадија (21), који су били са Миловановићем када је убијен 18. октобра прошле године.

Породица убијеног младића током данаШњег рочишта, на којем су изнесене завршне ријечи тужилаштва и одбране, затражила је од суда да му одреди максималну казну.

"И максимална казна је премала. Нашег сина ништа не може вратити, а он је убио цијелу нашу породицу. Да се ради о хладнокрвном убици говори и чињеница да је након свега покупио доказе и отишао", навео је, између осталог, у свом потресном обраћању Милан Миловановић, отац убијеног младића, који је и за Михајловића затражио оштру казну јер је, како је рекао, побјегао са мјеста злочина.

Мирко Дабић, заступник породице Миловановић, рекао је да они траже надокнаду штете од 74.000 КМ.

Тужилац Саша Лаботић рекао је да је Билчар поступао с директним умишљајем, који је неупитно био усмјерен на лишавање Миловановићевог живота.

"Жртви је великом силом забио шрафцигер у главу,  до дршке, која се осликала у сљепоочници. Ударци су били усмјерени на виталне дијелове тијела", навео је Лаботић.

Према његовим ријечима, оптужени за учествовање у тучи допринијели су сукобу који је за посљедицу имао смрт младића. Навео је да су Боровчанин и Ђенадија жељели сукоб као и Билчар и Михајловић, те затражио да их осуде у складу са законом.

С друге стране, Бранко Ристић, Билчарев адвокат, сматра да тужилаштво није доказало своје оптужбе, да његов брањеник није био свјестан шта се десило и да је он био нападнут.

"Овдје се ради евентуално о убиству на мах или прекорачењу нужне одбране", казао је он. Његов брањеник Билчар је изразио саучешће породици страдалог у своје и у име своје породице, наводећи да његова мајка сваке недјеље пали свијећу за покојног Бојана.

"Све бих дао да могу вратити вријеме да сви одемо кући. Ово је велика бол са којом је тешко живјети и прихватићу сваку казну коју ми суд одреди", рекао је Билчар, наводећи да није хтио да убије младића.

Миљкан Пуцар и Драшко Зец, који бране Боровчанина и Ђенадију, затражили су  ослобађајуће пресуде за своје брањенике, као и Михајловић, који се брани сам.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана