Без званичних информација о хапшењу Мујановића

Срна
Без званичних информација о хапшењу Мујановића

Сарајево - Министарство правде БиХ нема званичних информација о хапшењу Хусеина Мујановића из Бијелог Поља због ратних злочина над српским цивилима, изјавила је Срни стручни савјетник у овом министарству Станислава Марић.

Из Министарства иностраних послова /МИП/ БиХ саопштено је да је Амбасада БиХ у Београду обавијештена да је Мујановић ухапшен у Прибоју, на граничном прелазу између БиХ и Србије, према потјерници МУП-а Србије за ратни злочин над цивилним становништвом у сарајевским насељима Храсница и Соколовић колонија, те да ће МИП БиХ ову информацију, према устаљеној процедури, прослиједити Министарству правде БиХ.


Амбасада БиХ у Београду саопштила је да се Мујановић налази у полицијском притвору града Београда и да му је одређена мјера полицијског задржавања до 48 часова, те да ће истражни судија одлучити о даљим мјерама.

Из београдског Центра за истраживање српских страдања у 20. вијеку Срни је речено да се Мујановић налази у њиховој бази бошњачких ратних злочинаца као управник логора у Храсници од јула до краја септембра 1992. године.

Према подацима овог центра, за вријеме управљања Мујановића овим логором убијено је више од 10 логораша Срба, а у том логору су вршена и сурова мучења затвореника.

Мујановић је био припадник муслиманско-хрватских формација и на терет му се стављају злочини против српских цивила од априла 1992. године до краја 1994. године у насељима Храсница и Соколовић колонија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана