Banjalučanka osumnjičena za pronevjeru 1,1 milion KM

Agencije
Banjalučanka osumnjičena za pronevjeru 1,1 milion KM

Banjaluka - Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka podnijeli su izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka, protiv B.G., koja se sumnjiči za pronevjeru 1,1 milion KM.

Kako “Nezavisne” nezvanično saznaju riječ je o Biljani Grujić iz Banjaluke, a izvještaj je podnesen zbog sumnje da je za milionski iznos oštetila Sarajevo osiguranje, Filijala Banja Luka.

“Naime,  B.G. se sumnjiči da je u vremenu od oktobra 2013. godine do marta 2015. godine, obavljajući funkciju odgovornog lica osiguranja sa sjedištem u Banjaluci, naložila zaposlenim zastupnicima u osiguranju, da na osnovu zaključenih polisa osiguranja od automobilske odgovornosti istovremeno popunjavaju i ugovore o zakupu prostora na vozilima  za isticanje reklame osiguranja za novčanu nadoknadu koja se unosila u zaključeni ugovor i kao takva je trebala biti uplaćen na tekuće račune  osiguranika-klijenta, što nije rađeno”, navedeno je u saopštenju PU Banjaluka.

Pojašnjavaju da je novac koji je trebao da bude uplaćen na tekuće račune osiguranika-klijenta umjesto na njihov račun uplaćivan kao akontacija na račun zaposlenih zastupnika, a po nalogu B.G. su protivno propisima i poslovanju, knjižena kao utrošak novčanih sredstava na troškove osiguranja, čime je nanesena štetu osiguranju u ukupnom iznosu od oko 1.130.370 KM, a za koliko su zaposeni ostvarili protivpravnu imovinsku korist. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana