Бањалучанин имао двије лабораторије за дрогу

nezavisne.com
Бањалучанин имао двије лабораторије за дрогу

Градишка - Четрдесетпетогодишњи Бањалучанин Денијел Борјанић ухапшен је у Градишци након што је полиција у помоћном објекту његове куће у Доњим Карајзовцима, у том граду, пронашла двије импровизоване лабораторије за производњу сканка и неколико стотина саксија с остацима индијске конопље.

Осим тога, откривено је да је у објекту у којем је произвођена дрога неовлаштено кориштена стуја, односно да је извршена замјена комплетног главног вода за електричну енергију и преспајање с куће на помоћни објекат.

Борјанића због тога сумњиче за кривична дјела неовлаштена производња и промет опојних дрога и крађа електричне енергије и природног гаса.

Незванично сазнајемо да је Борјанић купио кућу у Доњим Карајзовцима, а иначе живи у Бањалуци. Полицијски службеници Полицијске управе Градишка поступили су по оперативној информацији да се на његовом имању у Доњим Карајзовцима налази импровизована лабораторија за производњу опојне дроге.

Како сазнајемо, унутар објекта пронађена је импровизована лабораторија, која је потпуно опремљена и обложена најлоном и фолијом. У једном дијелу су пронађене 504 саксије с остацима спорних биљака с којих су отргнути листови, док је у другом дијелу пронађено још 508 празних саксија и остаци отргнутих листова.

На тавану објекта такође је пронађена ручно израђена мања лабораторија обложена најлоном и фолијом, држачи за климу и четири отвора вентилације.

Сумња се да је раније набављао матерајал те израдио лабораторију, у којој је узгајао и дистрибуисао дрогу.

Полиција му је, како сазнајемо, претресла и стан у Бањалуци, у којем иначе живи, али ту није пронашла дрогу, већ је изузела мобилне телефоне и картице, као и друге предмете који могу послужити као доказ у даљем поступку.

Како је саопштено из ПУ Градишка, на основу наредбе Основног суда у Градишци извршен је претрес куће и пратећих објеката које користи осумњичени и пронађено је и одузето више од 500 саксија, у којима се налазе остаци биљке који својим изгледом асоцирају на индијску конопљу, као и други предмети погодни за производњу, паковање и даљу продају опојне дроге (вентилатори, хемијска прихрана, цијеви за наводњавање).

“Такође, Д.Б. сумњиче да је неовлаштено користио електричну енергију”, наводи се у саопштењу.

О наведеним околностима упознат је дежурни окружни јавни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука, који је наложио да се у редовној процедури достави извјештај против осумњиченог.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана