Бањалучанин и двојица Травничана оптужени за смрт Аустријанке

Срна
Бањалучанин и двојица Травничана оптужени за смрт Аустријанке

Сарајево - Тужилаштво БиХ подигло је оптужницу против држављана БиХ Фералда Газибарића Гучанина (48) и Оливера Сивоњића (49), оба из Травника, те Далибора Иванчевића (44) из Бањалуке због удруживања ради чињења кривичних дјела и разбојничке крађе у Аустрији која је резултирала смрћу власнице опљачкане куће.

Оптужница их терети да су у прољеће 2011. године дошли у Аустрију и заједно са још два лица приступили организованој криминалној групи основаној ради извршења тешких кривичних дјела разбојничких и провалних крађа у куће и станове ради остварења незаконите имовинске користи, саопштено је из Тужилаштва БиХ. 

Оптужени су 20. априла 2011. године насилно ушли у кућу аустријске држављанке Елизабет Фашл у мјесту Госау и починили разбојничку пљачку, након чега су везали старицу и оставили је зачепљених уста тканином како не би могла дозивати помоћ, што је довело до њене смрти.

Двојица починилаца овог кривичног дјела раније су ухапшена и осуђена у Аустрији, а тројица су побјегла у БиХ и била недоступна аустријском правосуђу.

Након интензивне сарадње са институцијама БиХ, предмет је уступљен правосуђу БиХ.

Тужилаштво БиХ је оптужницу подигло у сарадњи са партнерским институцијама из Аустрије.

Сва тројица оптужених раније су осуђивана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана