Алиби полицајца пао нако 13 година

Небојша Томашевић
Алиби полицајца пао нако 13 година

Козарска Дубица - Полицајац Горан Јеличић (50) из Козарске Дубице, који је ухапшен због сумње да је прије 13 година убио суграђанку и познаницу Ирену Предојевић (28) и запалио њено тијело, откривен је након што му је алиби пао у воду, сазнаје “Глас Српске”.

Јеличић је испитиван и након монструозног злочина, али је тада имао алиби за који је недавно утврђено да је лажан. Након тога је истрага поново усмјерена према њему и истражиоци су дошли до доказа који га могу повезати с убиством, па је ухапшен.

- С обзиром на то да је протеклих година радио као полицајац, мислио је да може да сакрије доказе и да неће бити откривен. Ипак, недавно је направио кобну грешку која га је разоткрила. Чуо сам да му је раније супруга дала алиби, али га је повукла притиснута доказима, па се све распетљало - казао је извор близак истрази.

Према незваничним информацијама, истражиоци су дошли до података да је Јеличић добро познавао убијену Предојевићеву и да јој је те ноћи понудио да је одвезе кући. Наводно су били у истој дискотеци, а жртва је након што се растала са другарицама сјела у његов аутомобил. Претпоставља се да ју је Јеличић одвезао на оближњи пут недалеко од њене куће и ту је задавио, а затим тијело запалио да би све прикрио.

Јеличић је у Козарској Дубици познат и као тренер карате и кик-бокс клуба “Обилић”, а многи кажу да је био особењак.

- Женио се два пута, а са три жене, колико знам, има шесторо дјеце. Информација да је он убио Ирену нас је шокирала. Јесте да је био особењак и да су га се многи бојали јер се бави борилачким вјештинама, ипак ништа није указивало на то да би он то могао учинити. У посљедње вријеме се брине о непокретној мајци - каже Јеличићев познаник, не желећи да се представи.

Мајка убијене Ирене, Милева Предојевић, казала је да је доживјела олакшање када је обавијештена да је откривен убица, али се још боји да опет не буде од тога ништа.

- Жеља ми је да га погледам у очи и питам га зашто је убио моје дијете, зашто је то урадио. Дабогда никад више не видио своју дјецу ако је он то учинио - казала је Предојевићева, која осумњиченог није познавала. Уплакана мајка је казала да у протеклих 13 година није било дана да се није запитала ко је и зашто убио њено дијете, које ништа није скривило.

- Стално смо у полицији и тужилаштву питали и молили, плакали, а увијек су говорили да раде. Нисам се надала да ћу доживјети да сазнам ко је починио злочин. Причало се свашта, али нисмо вјеровали у све приче - казала је Предојевићева.

Додала је да јој је најтеже то што њен покојни супруг није дочекао да сазна истину о убиству кћерке јер је притиснут болом због овог губитка оболио и умро прије три године.

Ирена је убијена у ноћи између 6. и 7. августа 2005. године након повратка из изласка. Кобне ноћи са пријатељицама је била у неколико кафића, а око поноћи су кренуле кући. Растале су се на раскрсници код бензинске пумпе “Дошлић” у близини избјегличког насеља Петра Пеције, у којем је Ирена становала. Њој се од тада изгубио траг, а породица и комшије већ 7. августа покренуле су опширну потрагу у коју се укључила и полиција. Најцрње слутње обистиниле су се сутрадан када је један од комшија између девастираних кућа на депонији у селу Божићи пронашао угљенисани леш. ДНК анализа потврдила је да је ријеч о несталој Ирени. Обдукцијом је утврђено да је дјевојка звјерски задављена.

Из Министарства унутрашњих послова РС су, наводећи иницијале, саопштили да Јеличића терете да је на нарочито свиреп и подмукао начин убио Ирену у августу 2005. године.

- Осумњичени Г. Ј. је предат у надлежност Окружном тужилаштву Приједор. С обзиром на то се ради о полицијском службенику, у току је и поступак његове суспензије - рекла је портпаролка МУП-а РС Мирна Миљановић.

У тужилаштву сазнајемо да ће Јеличићу након испитивања бити предложен једномјесечни притвор. До закључења овог броја “Гласа Српске” он није био испитан.

Оружје

Након хапшења полиција је јуче претресла и кућу осумњиченог Горана Јеличића. Из МУП-а РС је, наводећи његове иницијале, саопштено да су у кући осумњиченог пронађене већа количина оружја, муниције и борбена средства разорне моћи. Због тога се осумњиченом, осим убиства, на терет ставља недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја. Незванично сазнајемо да је пронађено више од 1.000 метака, неколико пушака и пиштоља, мине, па чак и ручни ракетни бацач и друга војна средства.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана