Александру Вучићу десет година робије за пљачке

nezavisne.com
Александру Вучићу десет година робије за пљачке

Бањалука - Александар Вучић (27) из Бањалуке осуђен је на десет година робије јер је, по пресуди бањалучког Окружног суда, био члан организоване групе која је извела више крађа и пљачки, тешких више од пола милиона марака.

Према пресуди, он је био члан групе која је од октобра 2014. до августа 2016. године харала на подручју Бањалуке и Бијељине, а плијен су им били новац и цигарете, које су потом препродаване на црном тржишту.

У оптужници је наведено да је ова група  највише новца, око 250.000 евра и 16.000 КМ, отела од Душана и Стеве Травице, власника месне индустрије "Дим-Дим", коју су опљачкани и претучани 4. децембра 2015. године у бањалучком насељу Борик.

Као директни учесник ове пљачке означен је Вучић, али Немања Умјеновић (26) који је раније осуђен, као и још једна, засад непозната особа.

Вучић је прије изрицања пресуде призано да је учестовао у пљачки "Павловић банке" у Бијељини, провали и крађи цигарета из више киоска "Минутица", киоска "Број 15" и "Мог Маркета" у Бањалуци, али је негирао учешће у пљачки породице Травица.

Ова разбојничка група откривена је у акцији  "Типер", која је изведена 16. новембра 2016. године и тада је ухапшено шест особа. Александар Вучић избјегао је хапшење у тој акцији, али је ухапшен неколико мјесеци касније у Сомбору, о чему су "Независне" прве писале.

У овом случају раније су осуђени Немања Умјеновић на пет и по година затвора, Јовица Грујић на двије и по године, Жељко Грубор на двије године и три мјесеца и Ђорђе Брнић на шест мјесеци затвора и новчану казну од 6.000 КМ.

Владимир Станић из Бањалуке осуђен је у бањалучком Окружном суду на шест мјесеци затвора јер је, по пресуди, као члан криминалне групе ухапшене у акцији "Типер", учествовао у прикривању и преподаји украдених цигарета.

Вучићев отац, Драгослав Вучић, није крио незадовољство због пресуде.

"Ово је лакрдија, како их није срамота", рекао је Драгослав Вучић кратко за "Независне".

Александра Метлић, адвокат Вучића, казала је за "Независне" да ће се жалити на ову пресуду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана