Zvaničnici Republike Srpske i BiH uputili telegrame saučešća povodom smrti dvojice rudara

Srna
Zvaničnici Republike Srpske i BiH uputili telegrame saučešća povodom smrti dvojice rudara

Istočno Sarajevo - Povodom teške rudarske nesreće koja se dogodila na području Srebrenice, predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je telegram saučešća porodicama dvojice poginulih rudara Slaviše Žugića i Branislava Ostojića, te rukovodstvu Kompanije “Boksit” Milići.

“Sa dubokim žaljenjem sam primio vijest o nesreći koja se dogodila juče u jami 'Braćan', na području opštine Srebrenica, u kojoj su tragično stradali rudari Slaviša Žugić i Branislav Ostojić”, istakao je Dodik.

On je naglasio da je tragična smrt dvojice rudara nenadoknadiv gubitak za njihove porodice, kompaniju “Boksit”, kao i društvo u kojem su živjeli, saopšteno je iz kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

“Uspomena na njih ostaće zauvijek sačuvana u srcima njihovih porodica, radnih kolega i svih ljudi koji su ih voljeli i poštovali”, naveo je Dodik u telegramu saučešća.

Cvijanovićeva uputila telegram saučešća porodicama stradalih rudara

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je telegram saučešća porodicama rudara Slaviše Žugića iz Milića i Branislava Ostojića iz Zvornika, koji su stradali u jami “Braćan” na području opštine Srebrenica, te rukovodstvu Kompanije “Boksit”.

“Duboko sam potresena viješću o rudarskoj nesreći koja se dogodila u jami žBraćanž, na području opštine Srebrenica, u kojoj su živote izgubila dvojica rudara Slaviša Žugić i Branislav Ostojić dok su obavljali svoje radne zadatke.

Tragična smrt rudara je veliki i nenadoknadiv gubitak za njihove porodice, ali i za Kompaniju “Boksit”, navodi Cvijanovićeva u telegramu.

Ona je porodicama Žugić i Ostojić, rukovodstvu i cjelokupnom kolektivu Kompanije “Boksit” uputila izraze najdubljeg i najiskrenijeg saučešća, saopšteno je iz kabineta predsjednika Srpske.

Rudari Slaviša Žugić /44/ i Branislav Ostojić /30/ stradali su juče u jamskom kopu “Braćan” na području opštine Srebrenica kada ih je zatrpala veća količina materijala.

Đokić uputio telegram saučešća porodicama stradalih rudara

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić uputio je telegram saučešća porodicama rudara Slaviše Žugića iz Milića i Branislava Ostojića iz Zvornika, koji su stradali u jami “Braćan” na području opštine Srebrenica, te upravi Kompanije “Boksit”.

“Jako me potresla vijest o nesreći koja se dogodila juče u jami žBraćanž, na području opštine Srebrenica, u kojoj su tragično stradali rudari Slaviša Žugić i Branislav Ostojić. Ne postoje riječi utjehe za ovaj nenadoknadiv gubitak dva ljudska života, kao i neizmjernu bol koju je ova tragedija prouzrokovala”, naveo je Đokić u teleramu.

Đokić je telegram saučešća uputio porodicama stradalih rudara u svoje ime i u ime Ministarstva energetike i rudarstva, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Zvizdić uputio telegram saučešća povodom smrti dvojice rudara

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH u tehničkom mandatu Denis Zvizdić uputio je telegram saučešća porodicama rudara Slaviše Žugića i Borislava Ostojića koji su stradali u nesreći u rudniku “Boksit” kod Srebrenice.

“Duboko me potresla vijest o pogibiji rudara koje je nesreća zadesila dok su vrijedno obavljali teške rudarske zadatke. U ime Savjeta ministara BiH i u svoje lično ime porodicama poginulih rudara i zaposlenima u rudniku žBoksitž upućujem izraze iskrenog saučešća”, naveo je Zvizdić u telegramu.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana