Знање и вјештине на точкићима показало више од 200 учесника првe „Бањалучке ролеријадe“ ФОТО

Милијана Латиновић
Знање и вјештине на точкићима показало више од 200 учесника првe „Бањалучке ролеријадe“ ФОТО

Бањалука – Прва „Бањалучка“ ролеријада“ окупила је данас више од 200 учесника свих узраста који су такмичећи се у неколико дисципилна показали знање и вјештине на точкићима.

Масовну журку на ролерима на бањалучком Тргу Крајине организовала је Школа спорта „Звјездица“, а осим учесника из свих крајева Српске и БиХ, такмичили су се и велики и мали ролераши из Србије.

Отворивши манифестацију, замјеник градоначелника Срђан Амиџић истакао је да нема љепших догађаја од оних који окупљају најмлађе и захвалио  Школи спорта „Звјездица“ на труду који су уложили да се у Бањалуци по први пут организује ролеријада.

-Ово је тренд који све више узима маха у свијету, и који ће надам се и код нас постати традиција.Крајњи циљ свих нас треба да буде да дјецу колико је могуће одвојимо од телефона и рачунара и уведемо у спортске сале - рекао је Амиџић, подсјетивши да је градска управа издвојила значајна средства за спортске секције и враћање спорта у школе.

Задовољство због великог одзива такмичара, али и суграђана који су током манифестације бодрили ролераше није скривао ни координатор  Школе спорта „Звјездица“ Србољуб Вуковић који је казао да је много труда уложено у организацију ове манифестације.

- Учесници су вриједно тренирали и спремали се за освајање медаља. Циљ нам је да на овај начин Бањалуку представимо и у туристичком и спортском смислу и да ову причу проширимо на нашим просторима - рекао је Вуковић и додао да је безбједност такмичара на првом мјесту.

Велики и мали ролераши су се такмичили у три дисциплине, спид у дужини од 300 метара, затим су савладавали препреке на полигону и возили слалом.

Са побједничким жаром у очима, јуришали су главном бањалучком улицом, вјешто заобилазећи препреке и хрлећи ка циљу. Најбржи и најспретнији су се окитили медаљама.

Добра атмосфера и позитивна енергија коју су ширили заљубљеници у ролање владала је бањалучким тргом Крајине. Осмјеси дјевојчица и дјечака на ролерима говорили су више од хиљаду ријечи. Ни они, као ни њихови родитељи, баке и дједови, који су дошли да их подрже, нису крили одушевљење.

За вријеме такмичења присутне је забављао бањалучки Плесни клуб „Блок“. Медијски покровитељ манифестације је „Глас Српске“.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана