Због врућине на дужа путовања кретати рано ујутро или касно поподне

Срна
Због врућине на дужа путовања кретати рано ујутро или касно поподне

Бањалука - Саобраћај се јутрос на путевима у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ одвија несметано, а возачима се препоручује да због високе дневне температуре ваздуха на дужа путовања крећу у раним јутарњим или касним поподневним часовима, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

Режим у одвијању саобраћаја измијењен је на ауто-путу Градишка-Бањалука због санације клизишта, па се возачима савјетује да возе опрезно и да поштују привремено постављену саобраћајну сигнализацију.

На дионици магистралног пута Јоховац-Руданка због искључивања и укључивања механизције која је ангажована на изградњи ауто-пута од петље Јоховац до петље Руданка до краја године долазиће до измјене у одвијању саобраћаја.

Режим вожње измијењен је на аутопутевима Градишка-Бањалука због изградње наплатних станица “Чатрња”, “Нова Топола” и “Александровац”. Планирано је да радови трају до 30. јуна.

Саобраћај је измијењен на магистралном путу Крупац-Богатићи, на подручју општина Источна Илиџа и Трново, због изградње мале хидроцентрале Крупац на ријеци Жељезници.

Измјене у одвијању саобраћаја актуелне су на магистралном путу Билећа-Подосоје због реконструкције водоводне мреже, на путевима на подручју општине Модрича, те на регионалним путним правцима Дервиши-Клашнице и Обудовац-Лончари гдје је у току изградња пјешачких стаза.

Клизиште је обуставило саобраћај на локалном путу Сводна-Брезици на подручју општине Нови Град, док се у мјесту Стрике, на локалном путу Горња и Доња Пискавица, саобраћа наизмјенично једном траком.

Због санације клизишта саобраћај је измијењен на магистралном путу Карановац-Црна Ријека, док су клизишта успорила саобрачај на регионалним путним правцима Карановац-Кнежево у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Лопаре-Челић.

У Трну је због оштећења надвожњака код НИС петрол пумпе забрањен за теретна возила, док остала возила саобраћају једном коловозном траком.

У Бањалуци ће до 2. септембра сваке суботе од 18.00 часова до понедјељка до 5.30 часова Улица Краља Петра Првог Карађорђевића, од хотела “Босна” до Улице Марије Бурсаћ, бити претворена у пјешачку зону.

На подручју Бањалуке због изградње источног транзита обустављен је саобраћај у Крфској улици, на дијелу од Улице Цара Лазара до Улице Патријарха Арсенија Чарнојевића. Измјене и обуставе саобраћаја актуелне су и у другим улицама гдје су у току радови.

У ФБиХ је због радова на мосту преко ријеке Пливе у Јајцу обустављен саобраћај на том дијелу магистралног пута. За возила масе до седам тона алтернативни правац је Језеро-Јајце, а за возила масе веће од седам тона Црна Ријека-Мркоњић Град.

Саобраћај се успорено одвија на магистралном путу Зеница-Немила због радова у тунелу Врандук два. Током дана због појачане фреквенције возила на овој дионици, долази до формирања дужих колона у оба смјера.

Спорије се саобраћа и на осталим дионицама на којима се изводе радови, као што су путни правци Олово-Кладањ-Власеница, Сребреник-Орашје, Семизовац-Вогошћа, Столац-Неум, Тарчин-Коњиц, Устипрача-Горажде-Устиколина, као и на подручју Кључа и Мостара.

Због санационих радова обустављен је саобраћај на регионалном путу Тромеђа-Звировићи.

Када је ријеч о граничним прелазима, задржавања нема, а из безбједносних разлога и даље је забрањен саобраћај за теретна возила и аутобусе на граничном прелазу Брчко-Гуња.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана