Због квара путници без хране и воде пет часова чекали други воз

nezavisne.com
Због квара путници без хране и воде пет часова чекали други воз

Бањалука, Добој – Три воза, која су саобраћала на линијама Бањалука – Добој, Добој- Бањалука и Сарајево-Бањалука, у четвртак су због оштећења контактне мреже између Драгаловаца и Станара,стали, због чега су путници који су били у њима, око пет часова чекали на наставак путовања.

Путници који су били у возу који је путовао из Бањалуке кажу да су они најгоре прошли, јер је њихов воз стао на мјесту гдје није било ни продавнице, али ни ресторана у којем би могли барем доручковати.

Младен Милићевић, један од путника који је био у овом возу казао је како су ујутро прије поласка радници “Желељезница РС” причали међу собом како је пруга у квару, али да је воз ипак кренуо.

“Између Драгаловаца и Станара  стали смо око 8.30 часова. Чекали смо и више од пет сати на око 40 километара од Добоја. Сви су били гладни и жедни “, казао је Милићевић и нагласио да их је највише разочарало то што “Жељезнице РС” нису барем послале сутобус да превезе путнике.

Милић каже да су путници сатима гледали да ли ће се појавити воз из Бањалуке или Добоја.

“Заиста је лоша организација у “Жељезницама РС”, нас је било 30 путника, сви смо могли стати у један бус, али опет нико ништа није урадио по том питању”, казао је Милићевић и додао да је око 13.15 часова дошла дизел машина која је закачила воз у којем су се путници налазили.

Према његовим ријечима, дизел машина прво је од Станара до Присоја довукла талго воз, затим до Станара воз у коме се он налазио, а онда за Присоје одвукла јутарњи воз из Добоја за Бањалуку.

“Након тога смо кренули за Добој, гдје смо стигли око 15:20 часова. Једино код путника који су били у ова два воза из другог смјера је позитивно што су у Станарима имали гдје себи да купе да једу, за разлику од нас који смо ишли из Бањалуке”, казао је Милићевић.

Како каже, сва срећа па у овом возу није било мале дјеце.

“У просјеку, овим возом путујем једном мјесечно и никад се није десио неки овакав квар. Разумијем да може квар да се догоди, али ако се види да поправак траје дуже од сат времена, требају наћи алтернативу за путнике”, закључио је Милићевић.

У “Жељезницама РС” саопштили су да је у четвртак дошло до оштећења контактне мреже између Драгаловаца и Станара, што је изазвало прекид саобраћаја на дионици пруге Бањалука – Добој, као и то да други воз нису могли да пошаљу због  тога што је пруга била затворена. Нисмо добили одговор зашто путници на други начин нису раније збринути.

“Узрок, у складу са жељезничким прописима, утврђује надлежна комисија у којој учествују  представници Жељезница РС  на чијој прузи је дошло до ванредног догађаја и Жељезница Федерације БиХ које су власник талго воза”, казали су у “Жељезницама РС”.

Нагласили су да је након утврђивања оштећења и оспособљавања профила пруге за организацију саобраћаја дизел вучом, возови су наставили са превозом путника.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана