За викенд прохладно са мјестимичним падавинама, од уторка топлије

Срна
За викенд прохладно са мјестимичним падавинама, од уторка топлије

Бањалука - У Републици Српској ће за викенд бити облачно и прохладно са мјестимичним падавинама, док се разведравање очекује у уторак, 16. априла, рекао је Срни дежурни метеоролог Републичког хидрометеоролошког завода Игор Ковачић.

Он је навео да ће падавина током викенда бити највише на сјеверу, западу и крајњем истоку Српске, док ће у осталим крајевима бити суво са пролазном кишом.

“Такво вријеме ће бити и у понедјељак, 15. априла, а разведравање очекујемо у уторак, 16. априла. У дане викенда и понедјељак температуре ваздуха биће између два и осам степени Целзијусових, а на планинама може бити и слабог мраза”, рекао је Ковачић.

Он је додао да ће сутра током дана температура бити између осам и 12 степени, а у недјељу је могућ пораст на 10 до 15 степени Целзијусових, колико се очекује и у понедјељак.

Ковачић је рекао да ће у уторак на планинама бити мраза, а јутарња температура биће од минус два, у осталим крајевима између два и шест степени, на југу степан-два више, а максимална дневна температура биће до 18 степени Целзијусових.

“Углавном ће бити пораста температуре, тако да ћемо се поново вратити на праве прољећне температуре у другој половини сљедеће седмице”, рекао је Ковачић.

Он је навео да април задржава слабо поље ниског притиска и онда повремено могу настати пљускови.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана