Za nabavku stolica i opreme 100.000 KM

A. J. R.
Za nabavku stolica i opreme 100.000 KM

Banjaluka - Predsjednica RS Željka Cvijanović izjavila je da je iz budžeta predsjednika Republike izdvojeno 100.000 KM za nabavku stomatoloških stolica i opreme za Specijalistički centar “Dentalna klinika” Medicinskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci, s ciljem poboljšanja uslova rada ovog centra i unapređenja oralnog zdravlja stanovništva.

- Veliko je zadovoljstvo što ranije kao premijer, a sada kao predsjednik Republike mogu da podržim rad ove klinike, s ciljem unapređenja oralnog zdravlja stanovništva - rekla je Cvijanovićeva juče u Banjaluci, nakon što je posjetila “Dentalnu kliniku” povodom obilježavanja Svjetskog dana oralnog zdravlja. Ona je istakla da je od izuzetnog značaja što je posebna pažnja posvećena oralnom zdravlju djece i trudnica i pozvala građane da koriste usluge “Dentalne klinike”.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Alen Šeranić rekao je da u Srpskoj od 60 do 70 odsto djece od 11 godina pere zube više od jednom dnevno, naglašavajući da ne smije biti zanemareno zdravlje mliječnih zuba, jer 30 odsto dvogodišnjaka i 90 odsto šestogodišnjaka u Srpskoj već ima karijes.

Dekan Medicinskog fakulteta u Banjaluci Ranko Škrbić naveo je da studenti stomatologije u posljednjih sedam dana posjećuju banjalučke vrtiće i ukazuju na značaj očuvanja oralnog zdravlja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana