Возачи, опрез: Саобраћај успорен због снијега и клизавих коловоза

Срна
Возачи, опрез: Саобраћај успорен због снијега и клизавих коловоза

Бањалука - Већина путева у Републици Српској јутрос су проходни, али се саобраћај, због снијега, одвија успорено, посебно у западним и сјеверозападним крајевима, гдје на коловозу има десетак центиметара снијега, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

Из Ауто-мото савеза упозоравају возаче да буду опрезни при вожњи, јер на коловозима има снијега, па су мокри и клизави, посебно у вишим предјелима.

На подручју Романије на снази је забрана саобраћаја за шлепере.

На магистралном путу М-16 дионица Приједорска петља-Клашнице саобраћај се одвија једном траком, због оштећења надвожњака код Рогуљице (“НИС петрол” пумпа), а на снази је и забрана саобраћаја за теретна моторна возила преко надвожњака.

На ауто-путу “9. јануар”, Бањалука-Добој, на петљи Маховљани, у току је изградња и спровођење привременог система наплате путарине, због чега је на овом локалитету измијењен режим саобраћаја, па је потребна опрезнија вожња, уз поштовање привремено постављене саобраћајне сигнализације.

На снази је и нова уредба предузећа “Ауто-путеви Републике Српске” о висини путарине на том ауто-путу, па цијена путарине на релацији Бањалука-Кладари (код Добоја) за путничка возила износи седам КМ, а Бањалука-Прњавор четири КМ.

Због изградње моста преко ријеке Врбање у Челинцу, измијењен је режим саобраћаја на дионици магистралног пута Челинац-Котор Варош, гдје је постављена привремена саобраћајна сигнализација.

Због изградње наплатне станице “Чатрња”, на ауто-путу Градишка-Бањалука, до 31. децембра измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

Због радова, режим саобраћаја измијењен је на дионицама магистралног пута Бањалука (Ребровац)-Челинац и Челинац-Котор Варош.

У току су радови на изградњи тротоара на регионалном путу Дервиши-Клашнице два, због чега је измијењен режим одвијања саобраћаја и постављена привремена саобраћајна сигнализација.

Због радова на магистралном путу Карановац-Црна Ријека, на дионици Крупа на Врбасу-Бочац од 7.00 до 17.00 часова саобраћај се обуставља на десетак минута и пропушта наизмјенично једном траком.

Због санације клизишта успорено се саобраћа на дионици магистралног пута Сарајево-Фоча, на локалитету Сијерачке стијене.

Због радова, режим саобраћаја измијењен је на дионицама магистралног пута Бањалука (Ребровац)-Челинац и Челинац-Котор Варош.

У току је санација моста преко ријеке Моштанице, због чега је обустављен саобраћај на регионалном путу Моштаница-Козарска Дубица, а возила се преусмјеравају на обилазни пут у непосредној близини.

Због санације клизишта измијењен је режим саобраћаја на дионици регионалног пута Митровићи-граница Републике Српске (Присика).

Због активираних клизишта једном траком наизмјенично се саобраћа на регионалним путевима Карановац-Кнежево у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Лопаре (Мачковац)-Челић, због појаве клизишта у рејону Челића.

На регионалном путу Братунац три - Дрињача од поноћи до 7.00 и од 16.00 до поноћи на снази је забрана саобраћаја за теретна возила масе веће од 3,5 тона и аутобусе класе “М3”.

На регионалном путу Теслић два-граница Република Српска/Федерација БиХ Подјезера, у мјесту Жежеља, због оштећења носиве конструкције моста преко ријеке Жежеље забрањен је саобраћај за возила чија укупна маса прелази пет тона.

Због оштећења моста на ријеци Јадрини на локалном путу Добој-Манастир Петрово забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази три и по тоне.

На регионалном путу Површнице-Лопаре саобраћај теретних возила преусмјерен је на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

На магистралном путу Брод на Дрини - Шћепан Поље, на граници између БиХ и Црне Горе забрањен је саобраћај за сва возила чија маса прелази 16 тона.

У Федерацији БиХ од јутрос на коловозима има снијега, па из Ауто-мото савеза савјетују опрез на путевима на подручју Унско-санског кантона, као и на дионице Ливно-Грахово, Казанци-Дрвар /Ресановци/, Гламоч-Ливно /Коричина/, Шујица-Ливно /Борова Глава/, Бугојно-Купрес /Копривница/-Шујица, Прозор-Горњи Вакуф/Ускопље /Макљен/, Сарајево-Коњиц /Иван Седло/, Травник-Доњи Вакуф /Комар/, Средње-Олово /Нишићи/-Кладањ, те на шире подручје Кључа.

У тим крајевима на дионицама у вишим предјелима неопходно је кориштења ланаца за теретна возила.

На граничним прелазима у БиХ јутрос задржавања нису дужа од 30 минута.

Због лоших временских услова у Хрватској, на граничном пријелазу Изачић, забрањен је саобраћај за теретна возила преко 3,5 тона.

Због радова у Хрватској и даље обустављен саобраћај на граничном прелазу Нови Град-Двор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана