Владимир Ковачевић: Очекујем да се открију имена налогодаваца напада

nezavisne.com
Владимир Ковачевић: Очекујем да се открију имена налогодаваца напада

Бањалука - Док су ме двојица нападача ударала палицама, гледао сам да сачувам главу, поручио је данас у судници Окружног суда у Бањалуци Владимир Ковачевић (37), новинар РТВ БН, на почетку суђења боксеру Марку Чолићу (32), оптуженом да је, заједно са одбјеглим Недељком Дукићем (28) из Кнежева, покушао убити Ковачевића.

Чолића терете да је са Дукићем 26. августа прошле године, око 20.40 часова, у бањалучком насељу Обилићево брутално претукао Ковачевића, а који се тих момената враћао кући са радног задатка.

Ковачевић је данас детаљно описао страхоте које је доживио током тог напада, а који се, како је потврдио, догодио након повратка у стан из редакције, у коју је ишао да припреми прилог за Вечерњи дневник, послије извјештавања са протеста групе “Правда за Давида”.

“Паркирао сам возило уз зид стадиона ФК 'Напријед', јер иначе, код зграде гдје живим, нема паркинг-мјеста. Кренуо сам ка својој згради и онда сам на паркингу уочио двојицу мушкараца, наслољених на једно возило”, присјетио се Ковачевић.

Додаје да је ријеч о мушкарцима крупније грађе, јаче конструкције, са капуљачама од дукса на глави, што му није било сумњиво, пошто је претходно падала киша. Како је потврдио, одједном је видио да ти мушкарци крећу ка њему, полутрчећим кораком, али ни тада није знао о чему је ријеч.

“Шта се дешава схватио сам тек када сам чуо препознатљив звук расклапања металне палице”, испричао је Ковачевић.

Додао је да су му обојица нападача пришла са лијеве стране, један од напријед, а други са леђа.

“Затим ме је лице, које ми је било са предње бочне стране, ударило у предјелу лијевог уха. Потом ме удара овај мушкарац са леђа. Добио сам још неколико удараца по глави, а затим падам на земљу, док они настављају да ме ударају по глави”, рекао је претучени новинар.

Истакао је да се бранио рукама, а нападачи су га затим ударали по екстремитетима и стомаку.

“Нисам био свјестан шта се дешава. Гледао сам да сачувам главу. Схватио сам да морам да галамим и почео сам да вичем, након чега су они кренули да одлазе. Тада сам почео да паничим, био сам крвав”, рекао је Ковачевић, те додао да су нападачи побјегли возилом, чије ознаке на таблицама није успио видјети јер је током напада остао без наочала.

Свједочио је данас и Милан Срдић, вјештак, који је рекао да је Ковачевић имао вишеструке повреде, укључујући и тешку, која се односи на контузију мозга.

Вјештак Зоран Обрадовић бавио се ДНК-анализом и, како је рекао, на телескопској палици, као и дијелу друге, који су уврштени као докази у овом поступку, пронашао је ДНК-трагове Ковачевића.

Осим тога, како је потврдио, на дршци палице која је била цијела, пронашао је више биолошких трагова, укључујући и Чолићев.

Чолић се данас Суду обратио молбом да га пусти из притвора, а о тој молби није одлучивано. Наставак суђења заказан је за 18. март.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана