Влада подржава манифестације спортског и хуманитарног карактера

Срна
Влада подржава манифестације спортског и хуманитарног карактера

Бањалука - Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је да Влада редовно подржава манифестације које су спортског и хуманитарног карактера, а таква је и хуманитарни тениски меч између бивших рукометаша Рукометног клуба “Борац” Младена Бојиновића и Горана Ступара, којем је вечерас присуствовала.

“Добро је да се окупимо вечерас овдје, да увијек спојимо спорт заједно са нечим што је хумани циљ када подржавате или помажете некоме, посебно када то радите према болеснима, дјеци и слично”, рекла је Цвијановићева за Радио-телевизију Републике Српске /РТРС/.


Цвијановићева је подсјетила да Влада Републике Српске годинама подржава удружења која се баве хуманитарним радом, али има и добру сарадњу са свим социјалним партнерима.

“Подржавамо читав низ удружења, било да је ријеч о програмским садржајима или да помогнете неког и покажете хуманост. Тако ће бити и у будућности. Влада његује такво партнерство са свима и желимо да будемо адреса на коју се грађани обраћају”, истакла је Цвијановићева.

Цвијановићева је рекла да је жеља Владе Републике Српске да дјецу врате спорту.

“Влада то ради са нашим локалним заједницама и гдје год је то могуће отварамо спортске терене. Желимо да нашу дјецу вратимо спорту и да их одмакнемо од неких ствари које су свакодневица данас и које су обиљежја модерног доба. Ипак је најздравије дјетињство уз спорт”, закључила је Цвијановићева.

Приход од улазница намијењен је удружењима “Искра” и “Заједно за живот”, као и за унапређење развоја омладинског рукомета у Бањалуци.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана