Влада ће подржати реализацију капиталних пројеката

Срна
Влада ће подржати реализацију капиталних пројеката

Бањалука - Премијер Републике Српске Радован Вишковић изјавио је данас да ће Влада Српске подржати реализацију капиталних пројеката у Бањалуци међу којима је и изградња нове саобраћајнице према Универзитетском клиничком центру Републике Српске за коју би требало да буде издвојено 2,5 милиона КМ.

Вишковић је истакао да ће Влада подржати реализацију капиталних пројеката за које град Бањалука није имао финансијску конструкцију.

"Наставићемо сарадњу на добробит грађана. Реализација капиталних пројеката је значајна за развој Бањалуке и Републике Српске", рекао је Вишковић новинарима у Бањалуци, након састанка са градоначелником овог града Игором Радојичићем.

Он је напоменуо да Влада Српске планира и да сачини одређена законска рјешења која ће бити значајна за локалне заједнице.

Премијер Српске каже да је задовољан бројем запослених у Српској, али да би услови пословања могли да буду бољи.

"Влада ради са пословном заједницом на побољшању услова. Како нам буду расли приходи у буџету, тако ћемо ићи у контролисано растерећење привредних субјеката", додао је Вишковић.

Радојичић је нагласио да је Град Бањалука изузетно заинтерсован за усвајање неколико важних закона и да су према Влади Српске кандидовани пројекти у области саобраћаја, инфраструктуре и школства.

"Заинтересовани смо за закон о локалној самоуправи, измјене и допуне Закона о уређењу простора и грађењу, закон о спорту, као и неке законе који се тичу одређених накнада", рекао је Радојичић.

Он је подсјетио да град Бањалука има добру сарадњу са Владом Српске, јер су до сада реализовани значајни инфраструктурни пројекти, од изградње ауто-пута Бањалука-Добој, Универзитетског клиничког центра, до обнове Банског двора.

Радојичић је оцијенио да је од изузетног значаја што је Влада спремна да помогне реализацију капиталних пројеката у Бањалуци и да ће улагања у инфраструктуру у том граду бити виша од 35 милиона КМ.

Он је изразио задовољство што ће у Бањалуци бити одржане значајне спортске манифестације, међу којима и Европско првенство у одбојци за младе.

Састанку су присуствовали и министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске Сребренка Голић и министар финансија Зора Видовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана