Ветерани Одбрамбено-отаџбинског рата резолуцијом траже бољи положај бораца ВРС

Срна
Ветерани Одбрамбено-отаџбинског рата резолуцијом траже бољи положај бораца ВРС

Бањалука - Представници Удружења “Ветерани Одбрамбено-отаџбинског рата РС” предали су Народној скупштини резолуцију коју је донијело ово удружење, а којом траже побољшање социјалног и друштвеног положаја демобилисаних бораца ВРС.

Предсједник Удружења “Ветерани Одбрамбено-отаџбинског рата РС” Ристо Јефтић рекао да је у резолуцији седам захтјева, од којих је први да се објави јавни регистар бораца. 

- Тражимо и да се направи правична категоризација, јер је велика разлика између припадника Војске Српске и бораца Војске Српске. Тражимо да се изврши категоризација по зонама борбених дејстава и зонама борбене опасности, јер не можемо да дозволимо да људи који су провели рат на првим борбеним линијама буду третирани на исти начин као куварице - истакао је Јефтић.
Он је додао да Удружење тражи објављивање јавног регистра накнада, како би се видјело ко је претходних 20 година примао накнаде које су издвајане за борце.
- Тражимо пензију за борце са 65 година старости без обзира на године радног стажа, увођење борачког додатка за породице умрлих бораца и трошкове сахране за борце - нагласио је Јефтић.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана